Sunday, January 31, 2010

No yang tak dikenali....

Hari ni...ader number yang tak dikenali..msg received and call received..entah la siapa...
TAK TAHU...

malas nak layan number yang tak kenal nih....
saya tak layan sbb sy bukanya senang2 jer nak bagi no henpon sy kat orang len..terutama lelaki...
huhuhu....demand seyhhh


Tapi...kiter mmg tak kenal la nombor tuh....tp cara dier msg agak klakar...
kuik2...buat kiter ketawa sekejap...adeyh...dan msg tuh tetiber wat kiter tingat berbaju melayu ungu tuh..hehehehe.....


Incik Asrull....mish u...bebeh...!!!

Friday, January 29, 2010

Wow..BaNaNa....


wakakaka.....hahah....hohoho....just for laughs ajer la.....The message that i want to convey is very important..girls WATCH OUT !!!... so be careful at all times...We would never know what can happen in a second...There is quite a number of rape cases happening here in Malaysia...It's terrifying!!!So..please beware...ANNOYING kan?

For last months...the BIG TITLE ...RAPE!! was "pemes" in newspaper...and especially METRO
..huhu...For out there...please beware..within during chatting...lots of BAPAK AYAM or buaya buaya tak sedar diuntung..and beware wif BAPAK BAPAK BUDAK !!! acts like still single...

For the first..still JAKUN..yes i am..who believed wat they say that they are still single..for the second time...chatting just for fun...can detect whos lying and whos single and whos BAPAK BUDAK...hehehe....chill Ler...

What we called it...BLOGGER...

this weekend, just awesome..just "lepak2" at home sweet home..watching television...reading...is my routine week days.hoho...But sometimes..so bored..nothin to do..I went down the memory lane this morning, viewing my old posts and reading each one of them, selecting the ones I like the most.It's hard to believe that I've actually created this blog for almost a year now, have written exactly hundreds articles including this one,HaHaHaHa....

Geela geela nye sentence...horey2 mood...sengal2 mood..aahaha..hohoho..hihihi...aooo..ouchh... hehe... and so much words that u've come across when reading this blog..


sMiLe =) =) =) sMiLe


The initial reason why i created this blog was just for fun, to write mainly about the things i do in my daily life and my personal reviews on certain things. still remember "tika dulu" someone that buat kecoh in my blog which she post something in chatting section in my blog...haha...dasat rite?.this blog is mine..so??...whats ur right to complained each of my entry?...just damn ...~sigh~

"akcelii" having this blog is the opportunity where it has given me to meet new friends..meet other blogger..huhu...read their routine day that they have been published in their blog..where i can leave a comment of their entry..shared with others..and this is the best what we called "blogger" hoho...

Sunday, January 24, 2010

HEADACHE

Hari ni sebenarnyer demam...mood pon tak berapa ok....sedih jer hari ni....
air mata lak adeyhh...kuar naper entah..saya sendiri benci....
tak boleh la nak lawan semua ni...tapi saya kene kuat...
demam satu hal..masalah pulak satu hal...


saya lesu sangat2 hari ni....tak sihat la...what should i do...
semalam saya sedih sangat...dan saya telah meluahkan apa yg saya rasa pada kawan...
sampai bengkak lah mata saya nih...
sebab ni kot demam...
adoii


actually td pg dah tidow lame...kul 3 ptg br bangun
rase lagi teruk kl tido lame2 sbb tuh berblog sekejap...tp sambil baring lah.
nak duduk pon tak bermaya..
erm..

doakan saya cepat sembuh ok.
salam

Percutian pd CNY nnt

Entry ni nak citer tentang percutian yang miza nak gi...
jom follow k...

First, ingat nak gi percutian di mana2 pulau...
Pulau yang target tuh pulau redang atau pulau perhentian.
sebab dah lama teringin nak ke sana...
CANTIK AND NICE VIEW


Ingat lagi tak entry lepas...miza ade sebut pasai nak ke china..
Dah survey dah...miza sendiri call agensi travel
dan percutian untuk tarikh yang cik miza boleh pergi takde
walaupon miza call tapi tak sure lagi jadi ker tidak..
banyak bende yang nak difikirkan dr segi masa.kerja..dsb...
harga package RM2250 kot..tak berapa ingat la..6 hari 5 malam.
Harga berpatutan la...best...

Dan kemudian ade member ajak pegi sabah ..mmg best tapi hati tringin nak gi lepak mana pantai or pulau...dan niat nak gi lepak tuh sorang2 jer tanpa teman...tujuan kan nak rest minda...better sorang2 lagi better kot...

Jadi pilihan tempat percutian ni..
pada CNY nanti..TELUK CEMPEDAK..
.dan dah survey semua dekat jer dr pekan kuantan...
jadi takde masalah la kalau miza gi sorang2 jer nnt kan...
takde la takut sangat...cuma masalah hotel jer blom booked..
nama dah tahu..hotel vista..tp belum survey dr segi harga...
bukan lama pon nak pegi...cuma 2 hari satu malam jer...

Tapi before bertolak ke kuantan tuh...miza gi KL dulu..lepak rumah member..shopping dulu...
baru bertolak ke kuantan esok nyer..check in sehari..esoknyer balik la..tujuannya mcm tu la..


InsyaAllah jadik nyer planning ni...amin...


Kata Hati :-

hati dan minda ni mmg betul2 perlu rehat...
buang segala yang pahit2 dan keruh2 tuh...
Rasa penat...dah la dengan masalah kita lagi...
masalah org di sekeliling kita lagi...
tertekan jugak sebab asyik dengar dan pikir jer bende ni..
aku perlukan ruang....

Sweet je Moment ni...

aku ader surf tenet then terjumpa la spouse ni...
sweet jer nengok...aku suker...mcm nak kawen sekarang jer...Tapiii...?? hihi =))


First..ampun yer pd tuan empunya pic ni..saya copy and paste jer dlm blog cik mizaerina ni..
bukan niat aper..cuma seronok jer tgk...kalian...
hihi

Miza pon nak kawen jugak..cuma tak tahu jer bile..
jodoh ajal maut kan semua di tgn tuhan..
Perkahwinan adalah pelengkap kehidupan
kita perlu melangkah ke Alam perkahwinan
Ini kerana...?
Kita perlu memasuki next phase dlm hidup kita.
ada suami ada anak-anak...


Bagi miza...sekiranya miza dah jumpa semua ini...
itulah pelengkap kehidupan miza....
Insya-Allah...
SATU HARI NANTI

Lets Smile =))


Luahan dalam bentuk penulisan

Dah lama miza tak sent entry
berkenaan puisi yang miza dah karang...
ader la 2/3 jugak yang saya dah tulis tuh
cuma tak masukkan dalam blog lagi...
Tak sempat la..

Menulis ni satu kepuasan diri
Dan menulis ni perlu datang dr hati
Akan tertancap keikhlasan sanubari


Selalu saya menulis sesuatu
mungkin kerana saya suka berfikir.
dan saya jugak akan menulis
berkaitan
dengan apa yang saya alami sendiri


Tapi saya tak selalu menulis..
Tapi selalunya mula menulis bila takde job task di tempat keje...
Mula la pen dan tangan ni ligat mengarang

Tapi penulisan saya ni biasa saja...takder aper pon
cuma sekadar menggunakan bahasa yang baku
dan nada yang mencerminkan situasi tu..

Tapi apa pon cik miza mmg hepy
meluahkan dalam bentuk puisi
PUAS DAN SANGAT PUAS

Saturday, January 23, 2010

Kecewa Sangat

aku mmg terasa hati sekarang...
BETUL BETUL TERASA HATI !!!

Hari ni wat Dajal kat FB...haha...

Hari ni gi sekola la...
Ganti untuk cuti CNY nnt..
Tuhan ajer tawu..tak semnagat sungguh nak keje
mmg sehari duduk atas kerusi..
budak2 pong bukan nak maghi blaja..
monteng jer..

HUHU


Hari ni mmg BOSAN TAHAP MAKSIMA BEB..!!
BerFB ajer..
Kalo tak berFB pong..

BERSEMBANG DGN CIKGU2..
huhu...
seharian itu jer la aktivitinyer


Aku pon tukar la STATUS FB AKU
"BORING TAHAP MAKSIMA"

huhu


Tiba2 dapat satu idea la dr member lama ni..
ha...tgk ni...bawah ni antara status FB aku dan dpt 52 comment..
mmg stylo la hari ni..hahaha...
keje tipu org...haha

Kan selalu bulan 30 or 31hb kan..
so aku amik la kesempatan
gunakan tarikh 30hb sebagai
MAJLIS PERKAHWINAN AKU DAN PASANGAN
haha..
tawu nyer mesti ader yg caya sbb kita mmg leka dengan tarikh tarikh ni kan...
aper lagi..WAKENA BEB la...
huhu..

PERHATI DI BAWAH:-





org baju melayu ungu tuh...suka kater kiter koya...=)

Monday, January 18, 2010

Bzzz Makin Menjelma...

Before this cik miza mmg dah siapkan laman web tapi maklumat belum sempurna sepenuhnya
tp bila di testingkan..slow tahap gaban...pk berjuta kali juga...(juta..?? DASAT!!)
Bawah ni adalah banner web yang telah aku siapkan...tp mungkin ade perubhana dari segi warna..nnt bila dah siap laman web baru ni...cik miza akan bagitahu yer...huhu..
mungkin amik masa juger sbb masih banyak keje yang perlu dilakukan..




Terfikir tentang laman web yang tertunda...
Dah bincang dah dengan cikgu ICT ni..
Mintak yang berbayo la kan setahun...
guna CMS sonang sikit koja den
JOOMLA laaa..
apa lagii...huhu
Guna yang free lembap..mcm siput sedut...
Tak tahan den nak nunggu ngeeeei...

*Facebook aku load copat agi...huhu...*
So...bulan 2 ni mula untuk perancangan tahunan baru bagi tahun 2010
Perancangan untuk guru teramat lah banyak...
Untuk guru pagi...untuk guru petang..

DAN
ujung bulan 1 ni lah cik miza nak kemukakan kertas kerja..yang mantopppp
huhu
DAN
Pembikinan laman web akan bermula...yuhuuu....

DAN DAN DAN DAN
banyak sungguh DAN nooo!!!

Malam ni aku miss someone...huhu



Kata HATI: ~~

Nampak aku mcm happy dengan koje aku kan...YES I'AM...AKU MMG HEPI GILER DENGAN KEJEW AKU DAN AKU BEGITU SELESA BERADA DI SEKOLAH INI DENGAN ENVIRONMENT YANG CUKUP MENYENANGKAN AKU...HOHOHO




Bikin Gempak Jerwk...Bos ni!!!



Hello WorLd...
Semoga ceria sokmo yer kalau ade yang tgh masam2 tuh bek senyum...nnt baru la cumeyyy..
Actually..


Cik Mizaerina ari ni nyer day just awesome la..biasa saja...
Takde per yang menarik...koje jerk...
Takkan nak hapdet pasai kojer jer hari2..
Sah jemu plak visitor2 blog cik miza ni kan...hehe..

Tapi dah kebetulan bukak blog ni...
Hapdet ler sikit erk...
Hawi ni kul 11 pagi..pengetua masuk bilik mesyuarat...
Hengatkan aper lah...ghoper nyer..pasai setting buku e-displin(buku saman)


Ghoper mcm meeting tp tengok slumber giloss...
Dengan leh puji2 aku lagi buat kelas best2...hoho...
CIK MIZA KEMBANG LA SAT...
hahahaha


Yo la..nak nampak meeting cene dengan berjalan rata dlm bilik wawasan tuh...
Aku ke sana...aku ke sini...PK ke sana...Pengetua di sinunnn...
Mau ker tak ghoper meeting..haha...
Tak kesah la nak sebut "meeting" tuh...
TAPI...
kalau dah ghoper bukan mcm meeting...tp panggil aku kat lab tadi dah ghoper mcm meeting...
bek takyah sobut meeting tadi...
Bikin Suspen..
HAHAHA

tapi yang syok tuh
nnt kene hendle program tuk guru2 lak
dengan pengetua leh wat lawak plak
Adeyy...pengetua kalau sempoi ni camni lah....
sampai aku leh bawak cerita mu dalam blog hakuu...hoho...

TAPI
banyak sungguh TAPI kan!!!!


Pengetua ni yang serba serbi sempoi ni tak lama dah...
bulan 6 ni pencen la dio...
huhu..
SAYONARA boss

Oppssssss.....sebelum bulan 6 mana buley sebut SAYONARA Lagi kan..
haha sowi..sowi... =p


Sunday, January 17, 2010

Gusar...

Actually..entry kali ini hanya untuk meluahkan rasa gusar dan takut aku....
Ya..tika ini mmg aku takut situasi yang lama berulang kembali....
Sesuatu yang belum pasti...sesuatu yang mungkin akan melukakan hati aku....
Mungkin juga dia....


Play Safe..OK??....
Tetappppp...
Perasaan gusar dan takut takkan hilang...


Aku pasti keyword ini penting...
"BERSUNGGUH-SUNGGUH"



Hari Keputeraan Sultan Kedah

Hari Keputeraan Sultan Kedah



KEBAWAH DULI YANG MAHA MULIA

AL SULTAN ALMU'TASIMU BILLAHI MUHIBBUDDIN
TUANKU ALHAJ ABDUL HALIM MU'ADZAM SHAH IBNI
ALMARHUM SULTAN BADLISHAH

Semoga panjang umur...
Daulat Tuanku


Hoyehh..hawi ni cuti...lepak lepak rumah..3 hawi cuti ..esok nak keje...tgklah ko cik mizaerina..sah terhegeh hegeh gi koje sok..hoho


Dewi

ade owang tuh kan...
dedicatedkan lagu DEWI dari kumpulan hijau daun...huhu..
Walamak...besh nyer....especially for me katernyer...ahahaha...
Layan....TQ for dedicated song to me ok...

Besh jugok bila layan lagu kumpulan hijau daun ni....
Selalu begitu ok gak..mcm dlm blog ni...
Yiheaa...zazzzz....layan k...

U Cheer Me Up laaa....

Ha...malam2 cenggini susah lok nak tidoWWWwww...
Biasa La...esOkKkKk KAN CUTI...hoho

Ade kawan sowang ni kan...suker sgt wat aku golak..
Cheer me up la...siang ka pagi malam la...
Klakar bebenonyer...


Msg DIE: OO...nak manje manje dgn saya erk?
Msg AKU: hoho...sy mmg manje pong..panggilan pon MAKSU..
Msg DIE:Kalau cenggitu panggilan saya pon ayah su jugok la..
Msg AKU: apsal lak ayah su..hahahhaha...pelik bunyinyer cenggitu
Msg DIE: sedap la..manje jer bunyi nye....
Msg AKU: ok la kalo cenggitu..sy panggil awak ayah SU
Msg DIE: Saya panggil awak cik Su...ok?
Msg AKU: OKOKOK...hahaha....


Itu la antara msg2 yang wat aku giler la cheer....hohoho...
Best gak dpt kawan yang giler giler otak sama aku...huhu
Tak arr bored sgt kan....sbb kepala aku ni giler giler banyak..bukan sikik..hoho
Sekali dier lak leh masyuk...mmg leh jadi giloss...huhu



Saturday, January 9, 2010

Tahun 2010

Salam sebagai pembuka bicara tahun 2010....

Maaf untuk blog aku yang bersawang penuh labah2..hihihi...
Banyak story yang ingin dikongsikan bersama cuma not in the rite mood untuk menulis...
Takperlah tahun 2009 pon dah lepas kan...tak yah la nak diceritakan sisa sisa cerita aku pada disember lepas...

Tak terlambat lagi aku ingin ucapkan SELAMAT MENYAMBUT TAHUN BARU 2010...
GUD BYE 2009 AND WELCOME 2010...

hopefully, tahun 2010 perjalanan hidup aku tercoret warna warni kehidupan yang penuh erti..
Buang yang keruh ambil yang jernih...

Banyak memori aku yang pedih pedih pada tahun lepas dari yang manis2....so thn ni aku akan lupakan kisah lalu dan mulakan kehidupan baru...yang penuh joyful...

Tapi ader owang tuh kata this year adalah tahun cinta aku....siapa ??...huhu....wait and see....


Dan untuk tahun ini juga aku mengharapkan permulaan tahun yang amat baik sekali...dan pada DIA...jangan calarkan permulaan tahun ku dengan rasa kecewa dan jangan biarkan aku kecewa dengan sikapmu....

Sekiranya berlaku....awai awai aku dah ader kenangan yang tak elok ni....huhh...ermm...hopefully tak terjadi pada awal thn baru aku ni....

Awal tahun 2010 seperti biasa, dari segi kerjaya aku begitu sibuk....dari segi kewangan agak stabil dan dari segi percintaan....no comment...dari segi kesihatan OK....dan aku harap permulaan tahun ku ini penuh dengan yang manis2....dari pahit2 belaka...cukuplah wahai tahun 2009...begitu banyak memori yang membuat aku terguris..terhiris....direnyuk renyuk....macam kertas lalu di buang dalam tong sampah....tapi untuk tahun ni aku akan menjadi lebih tabah..lebih sabar....dan aku punya azam....cukuplah kl aku kata aku ade azam baru tahun ni...nonit to know....and aku juga wish that pada para blogers....semoga memenuhi zam baru anda...yiheaaa.....


Akhir kata..jadilah semangat yang boleh.....dan pastikan semangat itu lebih dari power rangers nyer power ok....yiheaa...haha....chill....

~~Kata hati: nice to knowing u....