Thursday, November 26, 2009

Salam Aidil Adha

Assalamualaikum...

Esok hari raya Aidil Adha dan saya ingin mengucapkan Salam Aidil Adha kepada semua para blgger dan pengunjung blog mizaerina dan silent readers blog saya...

Semoga raya kali ini membawa seribu pengertian dalam hidup kita sebagai umat islam...

Untuk kali ini, baju raya takde..haha....pakai jer baju raya lama...mood raya mmg kurang sedikit tapi pengertian korban itu pentng untuk dihayati bersama....

Apakah pengorbanan yang kita telah lakukan dalam hidup kita?...

Belajar juga satu pengorbanan...
Bekerja juga satu Pengorbanan...
Pengorbanan yang kita buat dan telah kita lakukan tanpa kita sedari...
pengorbanan ke jalan Allah..
dan niat belajar dan bekerja juga adalah kerana Allah S.W.T


Dan aku sebagai guru juga telah berkorban dalam masa yang dihabiskan bersama pelajar-pelajar dalam memberi sedikit dan berkongsi ilmu pengetahuan yang juga milik-Nya....bersama...


Dan kuharap disini....semua orang ada pengorbanan yang tersendiri...dan cuma satu pengorabanan seorang ibu dan ayah kita....adalah pengorbanan yang kita perlu menghargai setiap keringat ibu bapa kita dalam mendidik dan membesarkan kita....


Itu sahaja yang ingin saya kongsikan dan cerita saya pada hari ini...jumpa kalian semua dalam cerita afterrrrr RAYAAAAAAAA....see yea...peace..!! :-)

Monday, November 23, 2009

oren mood...

Masa ni on the way nak kenduri sebelah lelaki...si suami akak aku...kat pineng...dalam kete abang ni...perjalanan lamer juger..ermm...aper agi..mulo nangkap gambo..haha

Oren makngah kan..?..oren pon oren lah kak ngah..hehe....

Untuk bulan 11 dan bulan 12, saya begitu sebuk dengan aktiviti program ICT di sekolah. Pagi dan juga petang.

Untuk makluman semua...bermula 24.11.2009 hingga 20.12.2009 adalah program yang saya buat untuk pelajar tingkatan 4 dan tingkatan 6 rendah. Program berjalan lancar..ramai juger pelajar yang datang...alhamdulillah...

dan bermula 13.12.2009 hingga 30.12.2009 adalah program microsoft office 2007...pelajar yang terlibat adalah pelajar lepasan spm dan sptm...dan program ini berbayar..hanya RM10 sahaja...dan untuk program microsoft ini..180 pelajar yang telah mendaftar dan bayar yurang penyertaan..alhamdulillah...tetapi saya teramat lah sibuk dengan tugas ini...saya risau jugatakut nota-nota dan modul tidak sempat saya sediakan..saya kene cuba sedaya upaya..termasuk hari cuti pon saya kene bekerja dengan menyediakan slide presentation dan nota2 untuk diedarkan kepada para pelajar.


Kepada pelajar2 saya....see..ya....muahhhhh....

Sunday, November 8, 2009

Hasil = Bohsan Bohsan...

Assalamualaikum..

Kali ini hanya coretan perjalanan biasa di sekolah...
Hari ni sekolah ader program luar dan pelajar tingkatan 3 terlibat...
Dan saya salah satu "exco"..muahahah....yang mengiringi pelajar2 ini..
Perjalanan kami bermula pada 8.30 pagi
Yang terlibat 45 orang pelajar dan 8 orang guru..
Destinasi yang dituju Taman Tema Air Sungai Petani..

Hasilnyer = Bohsan...bohsann....


Yang bestnyer pula dalam Van yang dinaiki 8 orang guru yang kepalanya agak gila2...
Umur dah meningkat otak macam saya yang umur 24..haha...giloo...

Hasilnya = Gossip...Gelak....Borak...Tidow...hihihi


Pukul 2 petang bertolak dan samapi di SMKAH lebih kurang 4.00 petang

Hasilnya = Tidow dek letih memantau budak2..menunggu budak2 mandi manda dalam kolam yang tak besorr...hehehe...


Masa di sana..first saya masuk saya tanya dulu DIK..ADER MONYET KER RIMAU KER SINGA KER KAT SINI? Jawapannya TIADA....arghhh...tak beshh tak besh....

Yang saya jumpa burung merpati 5 ekor jinak2...pastu ular sawa..itu jerk...ermm...pa leh wat...4 jam dok dlm tuh lepak kat kedai abang tuh main2 dgn burung putih yang kekadang hinggap sampai atas kepala saya...haha...abang tuh dok kecek soh tangkap gambar buat kenangan...aper ke hey nyer...sebabnya saya dok bodek2 buat2 baik..hampeh tetap tak bagi saya amik gambar guna camera sendirik...huhu....

Takperlah..janji hati best juger dpt bermain dgn burung sejinak itu...

Perjalanan yang agak biasa...cuma best bergossip dgn cikgu2...haha....

Esok perjalan ker pusat sains kot...so..esok saya update lagi...okes

Thursday, November 5, 2009

Belum Pasti

Aku mengharapkan sesuatu yang pasti....
Tapi....
Ia belum pasti...

Sesungguhnya aku redha sekiranya dia tidak dijadikan untuk aku ....
Semua juga pergerakan tuhan..dan semua adalah rahsia-Nya dan dia ada agenda untuk setiap makhluk-Nya...

Aku redha sekiranya aku tidak dijadikan untuk dia....

Antara ilusi dan realiti....aku resah...

Tuesday, November 3, 2009

Kenapa hati ku berdetar?...
adakah kerna ketukan hati yang kuat?