Tuesday, December 15, 2009

Hai...Busy Datang Lagi

Hai...assalamualaikum..

Busy datang lagi untuk kali ini...sebenarnya busy datang start awal cuti sekolah lagi..tapi walaupon bizi tahap cipan pon..saya tetap happy dengan tugas saya...dalam memberi ilmu ict kepada para pelajar saya...luv u all...guys...


Bermula 24.11.2009 hingga sekarang dan akan berlanjutan hingga pertengahan bulan 1 tahun hadapan. Saya begitu sibuk dalam menguruskan kelas dan membuat nota-nota, latihan tutorial dan soalan exam bagi pelajar yang menyertai kursus komputer bagi sesi 2009.

Saya semalam begitu sebuk dan kadang2.. sampai terlupa makan dari pagi hingga petang. Bukan apa..begitu asyik mengajar dan fokus supaya pelajar faham ttg apa yang saya sampaikan itu yang membuatkan sy terlupa kadang2...but im ok...tak rasa lapar..workaholic pulak saya ni...

Erm yer lah..semalam saya gi kedai fotostat, jalan kaki dari rumah...dok pk sebab dekat ajer..tak sangka 70 salinan bagi 34 keping helaian nota yang saya buat tuh akan jadi ...YA ALLAH...BERAT SUNGGUH NAK USUNG BAWAH BALIK RUMAH...hihiihihi...

Saya gagah juger...selama sejam...saya tunggu di ekdai tuh dan amik masa setengah jam untuk saya stppler sendiri di kedai tuh tanpa dibantu oleh pembantu kedai sebabnyer untuk semalam diorang begitu sibuk ...dan awal2 lagi dowang dah cakap yang untuk steppler mmg diorang tak buat mlm2...erm..jadi saya offerkan diri.bio saya yang stppler sendirik..hihi...

Penat..dengan balik keje tak salin pakaian lagi....terus ke kedai potastat....erm..balik tuh terus letakkan solatep yang berkaler2 tuh....akhirnya..siap juga untuk 70 buah buku...itu baru 70 puluh..belum lagi 80 pelajar untuk lepasan spm nyer..hihihi....insyaAllah akan siap semua nyer sebelum kelas untuk spm nyer student pada 21.12 nnt...amin ya rabb...

Dan disini saya cuma nak kongsikan perasaan gembira saya...saya begitu happy sebab program saya di sekolah berjalan lancar dengan kehadiran penuh...syukur alhamdulillah..

Dan saya begitu happy dalam mengajar..walaupon 8 jam saya perlu bercakap dan kadang lebih dari itu... sampaikan waktu rehat saya...juga habis dengan mengulang lagi bagi mereka yang tanya soalan yang mereka tak paham....tapi takpe..aku ikhlas.....dan saya begitu happy janji..apa usahaku di sekolah adalah tidak sia2 dan berbaloi2...

Untuk gambar saya terlupa untuk bawak balik cable tertinggal di skool...gambar tuh nnt sy akan uploadkan...begitu banyak sangat buku2 nota...dan ruang rumah jadi selerak...itu di rumah..belum lagi atas meja yang saya mengajar...mcm2 adaaa...kih3.....


Di sini sekali lagi saya ulang..saya begitu happy dgn job position saya dan saya enjoy dalam job task saya....alhamdulillah....

Wednesday, December 9, 2009

My New Car





Tak lama lagi kereta baru aku sampei ler..yiheaa.cam besh lak..perbincangan bersama family..pilihannya adalah produa alza..dan colornyer aku pilih putih..i likee..

Then..before gi booking tuh..dah pk sehabis masak cuma takde la hangit jerk.kuang3...
dari segi saving duit ...dan sebagainya...dan perancangan semua dah ade..sbb tuh berani amik kereta..duit gaji selama 5 bulan ,,alhamdulillah ade la saving..

Dan bila sampeinyer alza nnt..pergh..ini la masanya kaki saya tak patah untuk ke sana dan ke sini...kui3...saya lak suka travel..mmg sy akan travel la ke mana saja saya suka..

Aku suka dengan tugas keje aku...dan aku begitu bizi yang tak terhingga cuti sekolah ni..penuh aktiviti aku..setiap hari kecuali jumaat dan sabtu dan public holiday..kih3...but im enjoy in my job task...dan aku cukup puas mengutip pengalaman sebagai pegawai fasilitator schoolnet...selaku cikgu yang cuma lain kementerian..kuang3...

InsyaAllah alza ku akan sampai bulan 2 atau awal bulan 3..tak sabo miza nak nek alza ni..nama pon sama kan..alza miza...so...adakah url blog saya akan ditukarkan kepada alzamiza.blogspot.com???...atau nak tetapkan kepada mizaerina.blogspot.com?...hehe..
gilo punya excited...kui3...

Monday, December 7, 2009

Terguris dalam Senyuman.....

Saya menjalani kehidupan saya seperti biasa...
Bekerja mencari rezeki yang halal...
Dalam hidup ini hanya ada ibu..dan kelaurga tercinta...

Cukup bagi aku menjalani kehidupan ..yang pasti dikelilingi mereka...
Cuma aku takut akan kehilangan orang yang aku teramat sayangi...
Ya Allah panjangkan lah umur ahli keluarga ku.....

Kau lindungilah keluargaku....dalam rahmatmu Ya Allah...
Kau jauhkan lah kami sekeluarga dari malapetaka yang buruk Ya Allah....
Kau berikan rahmat Mu Ya Allah...

Kau berikan lah aku petunjuk hidayahmu Ya Allah
Agar aku kuat menjalani liku2 kehidupan dengan oenuh semangat dalam menjalani kehidupan harianku Ya Allah...

Kauh jauhkanlah dan hindarikah aku dari sebarang fitnah Ya Allah...
Jauhkanlah aku dari perkara2 yang tak diredhaimu Ya Allah...

Kau temukanlah aku dengan seorang yang boleh membimbimbingku....
bertemu dengan seseorang lelaki yang boleh membina mahligai cinta ke syurgaMu Ya Allah...

Amin Ya Rabb....

Thursday, December 3, 2009

Intan Nilam Asmara

Sajak nukilan: Anak Komando Rej 1...



INTAN NILAM ASMARA

inginku sentuh hatimu
agar dingin bara jiwaku
inginku milik kasihmu
agar damai resah dikalbu

kupuja pelangi yg indah
kucuba sentuh warnanya
tapiku tak berdaya
menyulam cahayanya

andainya intan mengerti
nilamkan bercahaya
asmara bergelora
kan kuseru oh namamu

pada tiap penjuru
dalam resah duniaku
agar kau tahu
tiada apa padaku
selain darimu...


Terima kasih diucapkan kepada sahabat saya encik Zul yang sudi berkongsi sajak ini...
I'm so appreciated it...Sajak ini katanya sajak lamanya yang dia paling suka...

sajak ini dier tulis untuk cinta pertamanya dahulu.....


So..saya postkan sebagai new entry dalam blog saya...sebagai tanda menghargai kerana sudi berkongsi dengan tuan punya blog ni...mizaerina...huhu...tq..tq...

Nak ke Laut...Nak ke Laut...!!!

Saya rindukan laut...
i want to go there....beach is a lovely place...

Pangkor?Redang?Tioman?Perhentian...

Bila agaknyer boleh ke sana...menikmati ketenangan..
Kene tunggu alza la gamaknya...haha...

Alza..alza..bila nak mai ni...saya tak sabaq dah haih...

Alza jadi peneman miza lah nanti..hihihi....

Ke sana ke sini dengan alza lah gamaknyer nnt..hihi...

Kawan baik nih...za...za...jugak blakangnyer..keh2..

Jalan Kehidupan


Friends18.com Orkut MySpace Hi5 Scrap Images


Jalan kehidupan yang penuh cabaran...
Setiap kepahitan pasti ada kemanisan
dan setiap kemanisan pasti akan tercalit kepahitan...
walau setitik cuma ia ditandakan ...


Jalan kehidupan yang penuh dugaan...
Juga mematangkan setiap langkah untuk menuju ke hadapan...
Warna-warna sentiasa menerangi perjalanan...
Mencoret sebuah kisah dan erti kehidupan...


Jalan kehidupan yang penuh mempersonakan....
Namun...jangan biarkan ia terlalu mengikut arus kelalaian
Bangkit...pautlah pada dahan agar kita sentiasa dilandasan....
supaya tidak alpa dengan arus kemodenan....


Nukilan ikhlas : mizaerina

Thursday, November 26, 2009

Salam Aidil Adha

Assalamualaikum...

Esok hari raya Aidil Adha dan saya ingin mengucapkan Salam Aidil Adha kepada semua para blgger dan pengunjung blog mizaerina dan silent readers blog saya...

Semoga raya kali ini membawa seribu pengertian dalam hidup kita sebagai umat islam...

Untuk kali ini, baju raya takde..haha....pakai jer baju raya lama...mood raya mmg kurang sedikit tapi pengertian korban itu pentng untuk dihayati bersama....

Apakah pengorbanan yang kita telah lakukan dalam hidup kita?...

Belajar juga satu pengorbanan...
Bekerja juga satu Pengorbanan...
Pengorbanan yang kita buat dan telah kita lakukan tanpa kita sedari...
pengorbanan ke jalan Allah..
dan niat belajar dan bekerja juga adalah kerana Allah S.W.T


Dan aku sebagai guru juga telah berkorban dalam masa yang dihabiskan bersama pelajar-pelajar dalam memberi sedikit dan berkongsi ilmu pengetahuan yang juga milik-Nya....bersama...


Dan kuharap disini....semua orang ada pengorbanan yang tersendiri...dan cuma satu pengorabanan seorang ibu dan ayah kita....adalah pengorbanan yang kita perlu menghargai setiap keringat ibu bapa kita dalam mendidik dan membesarkan kita....


Itu sahaja yang ingin saya kongsikan dan cerita saya pada hari ini...jumpa kalian semua dalam cerita afterrrrr RAYAAAAAAAA....see yea...peace..!! :-)

Monday, November 23, 2009

oren mood...

Masa ni on the way nak kenduri sebelah lelaki...si suami akak aku...kat pineng...dalam kete abang ni...perjalanan lamer juger..ermm...aper agi..mulo nangkap gambo..haha

Oren makngah kan..?..oren pon oren lah kak ngah..hehe....

Untuk bulan 11 dan bulan 12, saya begitu sebuk dengan aktiviti program ICT di sekolah. Pagi dan juga petang.

Untuk makluman semua...bermula 24.11.2009 hingga 20.12.2009 adalah program yang saya buat untuk pelajar tingkatan 4 dan tingkatan 6 rendah. Program berjalan lancar..ramai juger pelajar yang datang...alhamdulillah...

dan bermula 13.12.2009 hingga 30.12.2009 adalah program microsoft office 2007...pelajar yang terlibat adalah pelajar lepasan spm dan sptm...dan program ini berbayar..hanya RM10 sahaja...dan untuk program microsoft ini..180 pelajar yang telah mendaftar dan bayar yurang penyertaan..alhamdulillah...tetapi saya teramat lah sibuk dengan tugas ini...saya risau jugatakut nota-nota dan modul tidak sempat saya sediakan..saya kene cuba sedaya upaya..termasuk hari cuti pon saya kene bekerja dengan menyediakan slide presentation dan nota2 untuk diedarkan kepada para pelajar.


Kepada pelajar2 saya....see..ya....muahhhhh....

Sunday, November 8, 2009

Hasil = Bohsan Bohsan...

Assalamualaikum..

Kali ini hanya coretan perjalanan biasa di sekolah...
Hari ni sekolah ader program luar dan pelajar tingkatan 3 terlibat...
Dan saya salah satu "exco"..muahahah....yang mengiringi pelajar2 ini..
Perjalanan kami bermula pada 8.30 pagi
Yang terlibat 45 orang pelajar dan 8 orang guru..
Destinasi yang dituju Taman Tema Air Sungai Petani..

Hasilnyer = Bohsan...bohsann....


Yang bestnyer pula dalam Van yang dinaiki 8 orang guru yang kepalanya agak gila2...
Umur dah meningkat otak macam saya yang umur 24..haha...giloo...

Hasilnya = Gossip...Gelak....Borak...Tidow...hihihi


Pukul 2 petang bertolak dan samapi di SMKAH lebih kurang 4.00 petang

Hasilnya = Tidow dek letih memantau budak2..menunggu budak2 mandi manda dalam kolam yang tak besorr...hehehe...


Masa di sana..first saya masuk saya tanya dulu DIK..ADER MONYET KER RIMAU KER SINGA KER KAT SINI? Jawapannya TIADA....arghhh...tak beshh tak besh....

Yang saya jumpa burung merpati 5 ekor jinak2...pastu ular sawa..itu jerk...ermm...pa leh wat...4 jam dok dlm tuh lepak kat kedai abang tuh main2 dgn burung putih yang kekadang hinggap sampai atas kepala saya...haha...abang tuh dok kecek soh tangkap gambar buat kenangan...aper ke hey nyer...sebabnya saya dok bodek2 buat2 baik..hampeh tetap tak bagi saya amik gambar guna camera sendirik...huhu....

Takperlah..janji hati best juger dpt bermain dgn burung sejinak itu...

Perjalanan yang agak biasa...cuma best bergossip dgn cikgu2...haha....

Esok perjalan ker pusat sains kot...so..esok saya update lagi...okes

Thursday, November 5, 2009

Belum Pasti

Aku mengharapkan sesuatu yang pasti....
Tapi....
Ia belum pasti...

Sesungguhnya aku redha sekiranya dia tidak dijadikan untuk aku ....
Semua juga pergerakan tuhan..dan semua adalah rahsia-Nya dan dia ada agenda untuk setiap makhluk-Nya...

Aku redha sekiranya aku tidak dijadikan untuk dia....

Antara ilusi dan realiti....aku resah...

Tuesday, November 3, 2009

Kenapa hati ku berdetar?...
adakah kerna ketukan hati yang kuat?

Saturday, October 31, 2009

Berbicara tentang Perasaan

Setiap insan mempunyai perasaan...
Perasaan terlalu halus untuk mengdiskripsikan pengertiannya....
Perasaan itu lahir ...
Lahir untuk mempunyai perasaan gembira dan sedih
Perasaan untuk dicintai dan juga mencintai
Perasaan untuk menyayangi dan disayangi...


Kenapa kita perlu berbohong dgn perasaan kita sendiri...
Sekiranya YA...katakanlah YA...
Sekiranya TIDAK..katakanlah TIDAK...


Perasaan sakit untuk dilukai....
Perasaan sukar juga ditafsir pasti...
Perasaan itu sehalus sutera...

Jagalah ia....perasaan itu sesuatu yang pasti....
Jangan sakitinya..kerna ia pasti terluka...

huh...

Perasaan yang berdebar..aku rimas situasi ini....aku juga takut....
Sedang aku meniti liku2 kehidupan aku....
Datang suara yang membuatkan aku tersenyum....
Senyuman yang ikhlas menguntum di bibir....
Senyuman yang membahagiakan perjalanan hidupku...

Senyuman

Sedang aku meniti liku2 kehidupan aku....
Datang suara yang membuatkan aku tersenyum....
Senyuman yang ikhlas menguntum di bibir....
Senyuman yang mengiringi dan membahagiakan perjalanan hidupku...

Senyuman yang terbit seikhlasnya....
Dan ku harap senyuman ini akan terus mekar menguntum

Sebuah senyuman yang membuatkan hari-hariku terus bersinar...
Senyuman seindah suria mentari pagi....

Sunday, October 18, 2009

Renungan Hati

Untuk kesekian kali,jemari ini kaku untuk berbicara.Minda ini kosong untuk terus bercerita untuk dikongsi bersama...

Untuk kesekian kali,mindaku ligat memikirkan sesuatu dan entah apa yang bermain di fikiran tetapi masih belum dapat ku kongsikan di sini...

Sesuatu yang entah....entah untuk beberapa kalinya....
dan
Dalam diam mungkin berharap..
tetapi untuk apakah....aku..??


Bergolak dengan perasaan sendiri...
Biarlah hati berbicara sendiri
Itu lebih baik buat seketika ini....

Thursday, October 15, 2009

Segulung Ijazah dan memori yang tersemat....

Bila senyum dan tangis menjadi satu
Rindu adalah jawapan pada segalanya
Rindu adalah ingatan abadi yang ku taburkan...
Rindu yang tak pernah mati
Biarpun berjauhan

Namun...

Segala rasa kasih, rindu
membuatkan ia menjadi
sempurna keinginan...

Salam buat semua kawan dan sahabatku..

Ahad yang bertemankan mentari pagi...
Adalah hari bersejarah buatku..
Saat untuk aku menerima segulung ijazah
Kuhadiahi kan kepada ibu dan arwah ayahku..
Setelah berhempas pulas..
Dalam mengecapi kejayaan...
Ini lah masanya...
Inilah saatnya...
Menerima segulung ijazah yang tak terhingga nilainya...

Saat itu juga kusedar...
Kehidupan kehidupan baruku akan menjelma
Gelak tawa sesama teman akan lenyap...
Hanya kenangan yang akan ku bawa pergi...
Akan kusimpan...akan kujaga....
Kerna...ia adalah memori yang tak akan pernah pudar...
Walau ditelan zaman...
InsyaAllah...

Hari yang penuh sejarah bagiku...
Perasaan..bercampur menjadi satu
Kukutip semuanya buat kali terkahir..
Bersama teman-teman yang amat kukasihi...
Gelak tawa, senda gurauan terubat rasa rindu
yang ku semat dihati...

Dan...sehingga kini rindu itu tersemat kembali sehingga ke penghujungnya....


Tuesday, October 6, 2009

Jalan Sesorang Time MC..

Beli buku PC dgn cara2 nak deco bilik..

Magazine ..nak cr magazine..nak cr info pasai ICT..untuk next programme...


Kaki saya ok...hihi....jalan sesorang...dah la supermarket sunyi..tuh yang suke2 jer tgkp gambar kaki..hehe

Pasaraya yang sunyi..yer la..time sy MC sy gi merayap sekejap..

Gelagat Student



Pelajar ni kan..kekadang buat sy tercuit hati juge dgn gelagat diorang...terhibur juge ati..hehe..
kekadang senyum sendiri...kekadang tergelak besar juge..mane taknyer..bebaru ni..Pelajar under program saya sibuk dengan pertandingan usahawan..peringkat sekolah.. jadi kene sediakan slide powerpoint, aper lagi...mula la bilik kecik makin sesak...hehe...Cara cene buat logo la..buat label la..buat power point bagi menarik...buat design menarik juge...macam2 juge ler...
Tapi yang best nyer tgk..dowang ni sungguh2 buat keje..teringat sekejap zaman blaja dulu sebok cengginie juge walaupon tiada tandingan ler kl nak dibandingkan dgn pelajar sekola kan bizinyer...hihi...Sbb tuh kadang tersenyum..kadang tergelak besar juge huhu...

Diorang mmg bersungguh2...tapi kalau time diorang dah jadi sengal gitu...mcm2 jadi...contohnyer di bawah ni...biler cek balik pen drive dowang..ader gambar ni...hehe...klakar la adehh....layan erk..


Kasut saya pon yang tak cun pon dowang leh tangkop gambo..aper hey nyer dak2 ni..hehe..

Bayangkan kaki pelajar yang menggunakan komputer..sanggup tunduk bawah nak tangkap gambar kaki...adehh...kes...kes...

Erm...adehh...


Stoking busuk ni pon leh juge kan...hehe...


Hah...amik sekali maybe tuannyer kaki kot ni..kui3...

Tgk gayanyer..nak kapak kelapa gitu ker...

Baik-baik dik oii...kene tgn kang ...


Sesi tunjuk ajar...Label...Naim dan cikgu Miza..kui3

Tekun sungguh...

Erm...pulun wahai iwan ..pulun....bilik saya juge jadi pot dowang nak lepak..


Sebenarnyer diorang ada satu pertandingan usahawan..dimana perlu menyediakan satu produk dari bahan mentah..dan bahan yang diorang pilih adalah kelapa...sbb tuh ader gambar buah kelapa di atas...itu tujuannya...dan di bawah ni pula adalah hasilnya...

Sunday, October 4, 2009

Di mana ada pahit, di situ juga ada manisnya..

Perjalanan ku adalah seperti biasa...mengharungi liku-liku pahit manis kehidupan
Di mana ada bisa juga di situ ada manisnya yag tidak bisa diungkapkan dengan huraian kata-kata...
Juga di mana ada manisnya...di situ juga ada pahit yang mencengkam rasa...

Aku sendirian menjalani hidupku dengan semangat..juga dengan harapan...
Mengharapkan semanis mungkin kenangan...
Dikelilingi insan-insan yang kusayangi...
Seraut wajah yang bisa menghilangkan rasa gusar di hati....
Hanya selirik senyuman yang ikhlas menguntum di bibirnya...

Cukup membuatku senang....dan bahagia mungkin....

Salam penuh kasih sayang buat ibuku....

Saturday, October 3, 2009

Aku ingin diam

Aku ingin diam dalam sunyi.. sepi.. sendiri...

aku ingin diam dalam pedih yang kian mencalar rasa...

Aku dengan duniaku sendiri....

Friday, October 2, 2009

Bangkitlah wahai si hati....

Kenapa hati cepat benar terasa lukanya..??
Adakah mungkin luka yang dulu masih berdarah...dan masih belum meninggalkan parut.??
Adakah kerana luka semalam yang masih belum sembuh...kini ditambah pula dan esok ditambah lagi...cukuplah wahai hati...kembalilah semangatmu....menerima apa sahaja kutukan, kritikan dengan kuat..


Pemberian hadiah... adalah salah satu menghargai teman2...di sekeliling...ucapan juga satu hadiah... yang sebenarnya tak terkira nilainya... pemberian sesuatu sebagai tambahan menjalinkan hubungan yang lebih akrab dan mesra. Tetapi yang penting adalah ucapan...bait-bait kata yang terluncur laju...dengan penuh keikhlasan....dari hati sanubari dan bukan sekadar mengucapkan melalui sekadar bibir cuma....


Itulah hadiah terbesar yang mungkin boleh membuatkan seseorang terasa dihargai....dan tersenyum...

Bangkitlah wahai si hati...!!!

Luahan Isi Hati di Lubuk Sanubari

Mata meniti malam yang makin menjangkau pagi...
Juga minda yang ligat memikirkan sesuatu yang diragui...
Jalanan kehidupan yang bersilih ganti ....
Mencanai sebuah kehidupan pasti ....

Berjujuran air mata tidak akan mengubah segalanya...
Yang perlu hanyalah "redha"
Seikhlas hati menerima segala ketentuan-Nya adalah bertawadduk pada-Nya..
Meredhakan segalanya...

Dan kupasti tuhan ada agendanya yang tersendiri....
Kita perlu berusaha, berdoa dan bertawakal...agar diri
Dalam mencari erti sebuah kehidupan kini...

Thursday, October 1, 2009

Pelik tapi Benar...

Satu kejadian yang agak pelik bagi diriku...

Mendapat satu panggilan telefon dari nombor yang tak kukenali...
Dengan alasan tersilap tertekan nombor ketika dial..
Dengan yakinnya..ayatnya...yang bersahaja...membuatkan ku tertanya-tanya...
Siapakah gerangannya...

Aku ingin hentikannya...bertalu-talu soalan yang dikemukakan...
Buat ku kelu tidak terjawab...

Ingin jawab atau tidak...ingin jawab atau tidak...

Aku terus diam membisu... dan akhirnya soalan bertukar kepada...

"Cantik tak.."
"Saya ni memilih sikit..."

Adakah itu kriteria bagi seorang lelaki yang ingin memilih teman hidup dunia akhirat..??
Adakah itu elemen penting yang boleh membahagiakan...??

Dan jawapan ku agak ringkas..

"Saya tak cantik...tetapi untuk mencari teman hidup bukan sekadar cantik di luaran tetapi juga dalaman hati...yang mempersonakan.."

" Semoga kamu dapat mencari teman hidup kamu yang cantik...."

Katanya lagi..soal dalaman dier tak kisah..bagi dier tak penting....

Aku terkedu tanpa sebarang kata..

"Oh yer...semoga kamu dapat mencari teman hidup yang begitu cantik diluaran...semoga berjaya..."

Beberapa saat kemudian....

Dier mempelawa untuk berjumpa pada malam ini..jam 9.33 malam..

Adakah begitu cepat untuk berjumpa setelah kali pertama mencuba??...
Oh...inikah lelaki...?? Begitu cepat membuat tindakan tanpa berfikir panjang....

Jawapanku adalah "..TIDAK.." dan "TIDAK pada waktu malam"

Kepada jejaka tersebut...walupon saya tidak mengenali anda...saya mendoakan semoga anda akan bertemu kekasih hati yang diingini....amin....

Wajah Usang

Ku berjalan di suatu selekoh...menanti kenderaan yang biasa ku naiki ..di situ kulihat wajah itu. wajah yang kuinginkan mengisi segenap ruang yang sarat dengan rindu yang tertahan. kurenung wajah yang mendamaikan itu tapi hanya untuk seketika. Pantas. Tetapi.. wajah di depanku ini bukanlah wajah yang ingin kusentuh kasihnya. hanya iras yang sama... tapi mataku tetap tidak berpaling dari melihat milik wajah tua itu..dihadapanku.

Hati tersentuh.. mata kian kabur dan... rindu yang tak tertahan akhirnya gugur jua..entah mengapa.. sebak yang bertandang menemani diri..

walaupun bukan dia di depanku namun pandangan ini bagai terkaku di situ. Sepantas simpatiku pada pemilik wajah tua itu…turut juga terpampang…
Dahulu, waktu ku masih kecil, dia adalah satu-satunya yang bersusah payah menghantar ku ke sekolah. Pagi, petang juga hari-hari cuti membawaku menuruti kataku tika ku mahu menghadiri satu aktiviti di sekolah.
Aku sekali lagi menitiskan air mata ketika dalam perjalanan ku ke tempat kerja…lagu sedih juga berkumandang di radio pada masa yang sama membuatkan hati ku meruntun sepi…
Kulit tuanya..mata tuanya…mimik mukanya…bau bandannya juga mengingatkan aku pada seorang insan yang aku amat sayangi dan cintai…hatiku mudah tersentuh melihat wajah tua yang jalan berseorangan…

“ ada anak-anak kah dia?”
“mana anak-anaknya?”
“ada duit ka dia?”
“nak ke mana”

Personalitinya yang menampakan usang dan tuanya membuatkan aku berfikir sesuatu…
Betapa susahnya orang yang ku sayangi dan cintai membesarkan aku…memberi aku pendidikan yang sempurna…akhirnya kini dier pergi…tanpa sempat melihat kejayaanku….terlebih dahulu..

31.12.2007 tarikh keramat buat aku dengan pemergian arwah ayahku yang tercinta….

Tuesday, September 29, 2009

ketegasan di dlm kelembutan..

Aku sebagai pendidik walaupon hanya bergelar fasi...aku tetap pendidik yang mencurahkan ilmu pada anak bangsa..gurau senda sentiasa terpalit dan di sebalik semua gurauan ku kumpulkan segala rasional dan segalanya ku dekati mereka dengan caraku yang tersendiri..

Tiada lantang amarah...yang datang hanya kata penuh hemah dalam menyampaikan ilmu...hati mereka ku sentuh penuh sabar..ku kenal pasti rasa resah mereka dengan bait-bait cinta ilmu yang kucurahkan...sehingga terbitnya rasa cinta di hati mereka...sehingga mereka tidak merasa musykil dalam meleraikan segala kekusutan di minda mereka...

Tegar nya...membuatkan aku tersenyum melihat telatah yang dari dulu menjadi kini dengan kelembutan dalam menerima ilmu pengetahuan...

Lalu salahkah caraku mendidik mereka dengan caraku yang tersendiri...apakah setiap guru itu perlu melemparkan amarah sebagai satu syarat pasti dalam mendidik?

yang pasti..aku tidak ingin dikenali sebagai ‘cikgu garang’ yang mampu menggetarkan hati si kecil?

Ujian Allah S.W.T

Ya Allah...sesungguhnya Engkau telah mengatur setiap sesuatu itu dengan sebab yang cukup sempurna. Walau takdir yang tertulis makin sukar untuk ditafsir.. aku redha dengan apa yang kau telah tentukan untuk hidupku...Aku pasti setiap ujian yang kau lemparkan padaku sekadar yang termampu oleh ku..... Moga diberikan ketabahan dan kekuatan iman kiranya telah tertulis takdir dari ilahi..

Monday, September 28, 2009

Ilusi juga Realiti

Ku punya ilusi yang meletakkan aku di suatu pulau yang indah..
Terbentang luas..berbumbungkan langit, berlangsirkan angin samudera..
Pasir memutih..ombak berjuih...yang mengasyikkan...

Aku terlalu leka dalam menghayatinya...begitu mempesonakan...
dan Terkadang membuaikan aku..terus leka...lena yang membuaikan..
Dan terkadang membuatku tersedar dek ombak yang berdesir kedengaran...
yang sesekali membuat ku tersentak...dibuai lamunan..

Ilusi dan realiti...tidak akan bersatu..
Terlalu berpijak pada ilusi akan membuat kan kita gembira tapi hanya seketika cuma...
Tapi berpijak pada realiti akan membuatkan diri kita menerima apa yang akan mendatang...

Aku juga hampir lemas di pulau yang kukatakan cantik....yang bernama kehidupan
dan tika itu ku mengharapkan ranting ketabahan dan dahan kesabaran untuk ku berpaut
dari dibawa arus...

Kemasinan laut itu membuatkanku matang, berfikiran jauh, dan dari itu juga ku telah temui kehidupan sebenar iaitu kemanisan kehidupan....


Kemasinan itu adalah pengalaman hidup yang turut dirasai semua insan ciptaan Allah di muka bumi ini cuma yang berlainan nya adalah kisah perjalanan kehidupan yang tersendiri....

Superb...really different with other songs...

Lirik Bertamu di Kalbu - Jaclyn Victor

Ku genggam semilir malam
Tika rembulan menyinari
Lalu ku menadahkan
Kata cinta nan suci
Dan akan ku hembuskannya
Tika malam syahdu

Kerana dalamnya
Kasih sedalam lautan
Setinggi mentari
Tak mampu digapai
Oleh khayalan insani
Cuma dinaluri

Katakan bara melecur diri
Bisa memercik jalan nan luka
Dengan selasih balut pedih ngeri
Tiada berpaling setia

Adalah sejarah jadi saksi
Bulan bintang menghangat kasih suci
Kita pun terpaut dan bersatu
Dalam bebayang mimpi berseri

Ku layarkan asmara
Di pelabuhan setia
Akan ku rentangkan
Sang pelangi suci
Yang pastinya anggun di hati
Bertamu di kalbu

Terkadang Sedar...Terkadang Lena...

kita di sini, di pentas yang maha besar ini.. kita sering lupa. aku juga sering lupa, terlupa atau buat-buat lupa yang hidup kita ini tidaklah sepanjang mana. dan masa yang diberikan pada kita untuk mencanai sebuah kesedaran sebenarnya tidak sesingkat mana.

untuk terus hidup aku perlukan ingatan agar tidak tersilap melangkah. dan untuk ingatan itu, aku perlukan seseorang yang boleh berjaga tika aku terlena kerana..

dalam sedar kita sebenarnya terlena
dalam lena kita sebenarnya terjaga
terkadang antara mimpi dan impian
batasnya cuma segaris yakin.

Sunday, September 27, 2009

Aku Jatuh Cinta

Salamku ke kanan
salamku ke kiri
mencari dalam diam
bertemu dalam kata
kalam-kalam bercerita
betapa sunyi itu rindu
senyap itu kasih
tawaduk itu cinta.

Lakaran-lakaran kasih itu
berlagu pada surah-surah-Mu
untaian-untaian cinta itu
bernyanyi pada kalam-Mu.

Lalu pada hela nafas ini
hembusku penuh sedar
pada nadi yang masih
menghitung zikrullah.

Sesungguhnya pada-Mu Ya Rabbi..
rayuku..
pujukku..
pintaku..
mohonku..
kafankan jasadku
bukan dengan kebencian-Mu
talkinkan jenazahku
bukan dengan amarah-Mu
selimutkan jiwaku dengan kerinduan itu
getarkan hatiku dengan janji-janji-Mu
agar tidak rasa ini berpaling
walau sedetik dari nur-Mu.

Subhanallah...


AKU HATUH CINTA DGN PENULISAN INI....sungguh mendalam ertinya....

Laut..laut laut...

ha....semalam hari sabtu....before bekerja semula ari ahad...aku dan family dan juge sepupu...berkesempatan gi lepak kat laut...tenang sikit hati aku....best..tgk matahari terbenam...cantik....

Tapi gambar dekat sepupu la..dier da balik uitm...lupa mau amik..adehh....

Tapi..seronok la...layan jer laut..tgk jauh2....nun jauh ke sana....mmg best....

Angin tak ingat la....aku biarkan family sembang2....aku lak...layan laut sengsorang2...walaweii ..

Bestt...best....

NNt aku update gambar yer...sorry....takder lak cek letak gamabr sini...nnt lah erk...

Tuesday, September 22, 2009

Raya..Raya...Raya...

Raya ke-3 hanya di rumah....layan jer TV...ptg karang mak sdara dr KL nak dtg...riuh ler gamaknya....hehe...

Cuti lama lagi..ermm...nak buat aper erk cuti lelama...haha....bosan gak ehhh....

Tak tahu la nak tlis apa...kat blog ni...yang pasti raya...raya..raya....raya...

Adiosss...

Sunday, September 20, 2009

Sory yer wahai anak-anakku...

Assalamualaikum...

Salam lebaran Aidilfitri...yiheaa..!!!

Malam2 ni tak ke mana ler teman...ater..lepak ghomah ajewr ler..
hihhihi..


Ari ni der satu criter kelakar...di hari lebaran...
hekhekhek...malu teman nak ceghiter...tapi...
kata hati..nak jugak berceghita di sini..hehe...


Biasala..anak sedara kan 6 owang...nak bagi duit ghayer ler kan...
ater gini mulernyewr..

Anak sedara 6 owang..tp sowang takder agi...beraya umah tok sebelah saner kan..
yang tinggalnyer...yang meriahkan hari lebaran ni...5 owang la dgn keletah masing2...
Aku pon muler ler...masukkan duit dlm sampul...
Guner cimb nyer sampul...cun kaler gold..hehe...
Ater satu plastik tuh der 10 sampul...
isi lima jer ler kan...dah 5 owang jer yg dtgnyer...
Dah siap sumer isi...letak ler satu tempat....yang sampul belum diisi tuh letak jugak kat satu tempat....


Ater...deme da nak balik....aku pon ambil la sampul yang dah diisi tuh...
Salam cium sumer...

Tibe2...si kecik ni memanggil...dengan harapan yang kecewa lah...haha...

" MAKSU....KOSONG.."

aku buat dekk jer.,..ater nakal kan...konon2...dah amik duit letk dlm poket..kata takder..
adehh..
hahah....

" BIAQ BENAQ DIK...TAKDAK KA? P MANA? PANDI ANG NO...HEHE....DAH AMIK KATER TAKDE"

" BETUI LA MAKSU..."

sambil menyatakan yang dier kata betul....mmg takder duit dalam sampul tuh...
Then dalam tangan aku ader lagi 3 sampul yg blom bagi..

Rumah aku mmg riuh la...abg kak ipar abg ipar kak...ank sedara sepupu...pakcik makcik...
penuh ler umah...agak gamat jugak....

lagi gamat kata sampul raya aku kosong...gilooo...hahaha....
Aku pon aper agi...bukak la sampul yang berbaki di tgn aku ni...
Aku pon cam pelik...ehh...awat takdak...pi mana....mmg serius ar pelik...kata aku hilang....
hahaha....

Sekali kak ipar aku kata..silap amik sampul kot...katanyer sampul aku tuh atas peti ais...
hahah....meluru la aku ke peti ais..amik sekali ader duit...

Lagi gamat rumah...hahaha...best gak...lawak...kelakar...haha....

Baru ler aku bagi sampul raya berduit tuh...
Ghopernyer aku yang salah...hehe...nyanyok...banyak pk kot...

Bayangkan hari raya pon pk banyak...mau tak..masalah banyak arr...
Mmg gamat umah..hehhe....sumer gelak...adehh...
Paling gelak kuat..aku ar...hahah...

" SEB BEK TAK BALIK AGI...KANG BUKAK2 SAMPUL KOSONG....SIANNN..."


kami gelak lagi...hahah....

Itulah aku ni...lebaran pertama pon buat hal...hehehe....bukan selalu...

Sory yer wahai anak-anakku...

Friday, September 18, 2009

Selamat Hari Raya Aidilfitri

Assalamualaikum

Kepada yang selalu melawat blog Mizaerina... aku di sini ingin mengucapkan Selamat menyambut Hari Raya Aidilfiti Maaf Zahir dan batin.Aku memohon maaf sekiranya aku membuat kesilapan...kesalahan yang aku sendiri tidak sedar...

Aku hanyalah insan biasa yang mempunyai kelebihan dan kekurangan diri yang tidak mampu lari dari membuat kesilapan & kekhilafan...selama ini.

Erm...words ni dah femes kan dari beberapa tahun yang lalu dan disini...mungkin juga kesilapan atau kesalahan ku ada di sebut di bawah ini.....hihihi...



TERkasar bahasa
TERsilap bicara
TERmarah yang tak kena
TERtanya tak tentu hala
TERbising menyakitkan telinga
TERsasul yang tak sengaja
TERpukul kat mana-mana
TERpekik di telinga
TERkentut tiba-tiba
TERhantuk di kepala
TERpinjam harta benda
TERmoody tak semena-mena
TERumpat bila-bila
TERmacam-macam lagi yang kene mengena

Tuesday, September 15, 2009

Masalah..yang membuatkan aku runsing....fikir....dan....belajar dari pengalaman itu adalah.. satu tahap di mana...mematangkan diri.....dan sehepy mana pon...bergurau mana pon....aku tetap perempuan yang lemah....air mata yang sebati dengan sifat perempuan....

Aku mengharapkan sesuatu yang lebih baik....dalam hidup aku...dan aku harap aku akan setabah mungkin....

Silent....

Monday, September 14, 2009

BAE...ma mom and her shop...

Ni la ghoper kedai mak aku...and baru2 ni der kes tergempak...kes per...rahsia..hihi...
Sini jugak tempat aku lepak setiap jumaat...tengok TV...hehehe...

Saturday, September 12, 2009

Hanya Coretan Biasa

Hanya coretan biasa...

Hari ni hari aku terlalu biasa...hihi..
Apakah itu terlalu biasa..??
Biarlah...rahsia..hihi..

Hari ni ugak aku banyak berfikir..
Sejak bangun sahur...
Tak tidow dah then sampai ptg...
MasiH lagi berfikir..

Tapi..berfikir akan membuatkan kita lebih matang..
Dan aku dapat merasakan diri aku yang makin
Kedewasaan...
Dan aku perlukan kematangan dalam diri aku
Untuk lebih baik dan lebih baik...

Membaca..aku juga sekarang abiskan
waktu cuti ku dengan membaca..
Membaca??
Apa sahaja samada melalui pembacaan buku
dan juga melalui online..

Membaca kadang2 best sangat..
Kadang2 takleh jugak..mata ni..hihi
Dan aku selalu membca blog ini..

Dalam blog ini...pembacaan nya bercampur dengan politik..
dan ada juga artikel yang kadang membuatkan diri aku ni
insaf..dan..
aku juga harap yang terbaik dalam diri aku..

Be the best from the best...

Saturday, September 5, 2009

Hari-hari kerja

Salam

Akcellii....dah lama tak berhapdet blog..
takder mood nak menulis then..
hari-hari aku laluinyer dgn kebosanan..

For last week...i'm just rilex without task...
everyday...rarely question...what i can do today??
The answers is...surf tenet..wakakaka...

Have an idea...go to bilik kaunseling...
to discuss about program for 16.9.2005
it's about carrier day especially for student form 5.
Akcelli...upper 6 tak join for this programme..
maybe they have the same programme for next session..

So..
aku der bagitau kak rodziah...
that i want to take one slot in that programme..
Kak rodziah...approved..so..the word i can say is YES..
Yey...Yey..

Slot aku nnt...aku akan bagi nama..
Carrier through one click..
hehe..

Anda tahu namanya pon dah tahu apa objektif aku kan..??
hehe..
Tetap berkaitan dengan ICT..
hehe..

OK..See u next entry..


Kata Hati: Aku bosan hari-hari takder keje...jadi aku kene cari keje...haha...

Friday, August 21, 2009

Jodoh..

Pada petang ini..jom kita berbicara tentang soal jodoh..??
Nak tak..??

kalau nak jom follow...ok..

Ok la..first..setiap orang dijadikan berpasangan yang telah ditetapkan oleh Allah..
begitu juga aku..
Namun untuk mendapatkan jodoh..kita kene berusaha berdoa dan bertawakkal..
seperti untuk mendapatkan sesuatu yang lain.contoh lain seperti mahu berjaya dalam hidup..
rentak dan formula nya adalah sama...seperti yang kusebut di atas tadi..

Erm.. Jodoh..kita sebagai perempaun atau lelaki mencari jodoh mestilah yang beragama..
Bagi aku lak sebagai perempuan..mengharapkan seorang lelaki yang hadir dalam hidupku..
menjadi kekasih ku...suami ku..ayah kepada anak-anakku...

DAN...

Lelaki itu boleh membimbingku...mendekatkan lagi diriku kepada Allah..menjadikan aku serang muslim yang sejati..aku perlukan "dia"

Aku sendiri belum tahu siapakah jodoh aku...adakah..dia...dia...dia..dia...sana...atau sana...atau sana...hehe...serius dun know...

Tapi aku yakin...jodoh itu RAHSIA TUHAN...

Kita perlu mencarinya untuk mengetahui rahsia-Nya...
Tapi kita tak perlu tergesa-gesa dan kelam kabut...pasti ada..jgn riso..hehe
cuma awal dan lambat sahaja...

Aku harap dia adalah jodoh aku dunia akhirat...
Menjadi suamiku dunia akhirat..
Menjalani hidup bersama2..
Tika susah dan senang...
Melahirkan anak untuk dia...
Menjadi ibu pada anak-anaknya...DAN..
Dia ayah kepada ank-anakku..
dan akhir sekali..
Menjadi ISTERI yang terbaik buat dirinya..
Dunia akhirat...InsyaAllah..

Siapakah dia???

Aku harus mencarinya...

Wednesday, August 19, 2009

-----------???

aku ari ni...mmg sedih....susah hati...tapi aku perlukan kekuatan..aku nampak satu kekuatan dalam diri aku...Ya Allah permudahkan lah perjalanan hidup aku....permudahkan segala urusanku...

MOOD :- AWAYYYYY.....

Sunday, August 16, 2009

Makan-makan di Johan Seafood Restraunt....

Salam...
Khamis malam 13 ogos bertolak ke KL..
tiket habiss loo...
semua budak U balik..
kes H1N1 la tuh..gamaknyer..

Jumaat hari anugerah dekan..
So..aku pon pegi la..sambil2 tuh
leh bawak balik brg2 yang tertinggal di umah sewa..
then..amik duit fyp..
hancur berkecai..
amad tipu la..
tak dapat agi...
all my frens during dean list ceremony....



Pas jer abis anugerah tuh kat bestary hall...
trus gi jumpa ma best fren kat KLMU..
dier br jer keje lecturer kat situ...
ajak dier gi window shopping and makan2...

"MAKAN LAGI..."....hahaha...

pas makan2..teman dier gi KWSP..
maklum ler dier br lagi di KL..so..dier ajak aku teman..
window shopping aser cam nak jer borong sumer..
tapi takley...eh..bukan takley tapi ader plan lain...
nak gi sopping kat pineng...yabedabedu..

Malam lak..
Gi makan-makan dengan member2 lama gua...
aku mmg niat nak banjer dowang..
dowang mmg kawan umah yang best..
huhuu..
berkongsi apa ajer...
tapi takder lah sampai berkongsi tut....
hahaha...

"MAKAN LAGI".....

hahaha...

Antara meunya adalah seperti berikut...untuk 7 orang makan..

1. Ikan siakap 3 rasa
2.tomyam campur....nyum2 cedap..
3.Telur Bungkus
4. Sayur Kailan Ikan masin
5. Kerabu Mangga
6. Air Buah yang lagi fresh...

nak tgk gambar2 nyer?....jom layan ....


kerabu mangga RM5.00

Tomyam Campur RM9-RM13++

Ikan Siakap ....pilihan masakan 3 rasa...RM28/++


Minuman Pilhan kami...fresh fruits....

Posing front of the prawns ...ngeee :p / :D

Bawak bersabo kak syu...hehe....enjoy the makan-makan

Thursday, August 13, 2009

my first programme...

lama tak mencoret..bizi jugak minggu ni..program formal aku yang pertama di sekolah..program minggu mesra ICT..dengan tajuk pengenalan windows dan Internet..Alhamdulillah.apa yang dirancang berjalan dengan lancar..

Bukan senang untuk mempengaruhi pelajar sekolah untuk menghadiri program yang kita akan buat di sekolah..erm...susah hati kecewa..sedih semua nyer ader..

Untuk program minggu ini..kelas yang aku selected adalah cuma 5 kelas sahaja..4 sains1,4sains2,4A,4B dan 4C..

Untuk 2 hari yang pertama..aku cukup berpuas hati dan berbangga dengan pelajar kelas 4 sains 1 dan 4 sains 2.. aku mmg respek diorang..sbb dalam hati diorang ada satu komitment...ingin mengetahui lebih lanjut tentang dunia ICT.. terutama pelajar lelaki..cukup mencabar.. maklumlah..pelajar lelaki nakal..dan ingat mainnn ajer..tapi untuk 2 kelas ini..aku respek..betul2 respek..walaupon dalam progam aku..diorang mmg nakal dr segi bergurau dan dari segi percakapan..tetapi..mereka mahu mengenali dunia ICT dgn lebih details.. kehadiran adalah penuh..sebanyak 40 org.

Terlebey dahulu..aku cukup sudah mengetahui cabaran2 yang aku akan alami..dan di sini..aku pegang dan aku sahut cabaran tu dengan memikirkan bagaimana nak buat program aku lebih relax..santai..dan menyeronokkan..

Dan..aku berjaya membuat mereka ketawa bersama aku...berbicara...dan sebagainya... thanx to all..

Cuma..untuk cabaran seterusnyer..aku begitu risau bila masuk pada hari ketiga program aku...apa yg aku riso??? tentang kehadiran para pelajar..bila kelas makin ke belakang..aku makin risau sbb pelajar tak amik kisah ttg pembelajaran.. walupon surat waris yang diedarkan dengan ditandatangani pengetua..masihh....!!!! bayangkan.. surat waris diedarkan pada ketua tingkatan untuk diedarkan pada kelas..tetapi..apa yang aku dpt makluma dr ketua tingkatan.. pelajar lelaki boleh kembalikan semula surat waris tuh pada ketua tingkatan semula...tanda protes..dan degil diorang. Itulah cabaran bila berhadapan dengan pelajar luar bandar...

Tapi progam tetap berjalan dengan lancar...cuma separuh sahaja yang dtg...dr 40 org pelajar..hanya 20 org saja yang datang dalam program ini.. inilah cabaran yang aku perlu hadapi setiap masa sepanjang aku perlu berada di sekolah ini..

Tuesday, August 4, 2009

mengaharapkan mood yang enak....

hari ni penat...dan mengantuk.....harap esok hari yang boleh bagi aku mood yang enak...dan sedappp...hinga hati riang ria cam kanak2 ribena...okies....


esok hari yang agak sebuk...tapi kalau sebok aku tuh berbaloi-baloi mcm iklan celcom tuh....so...aku dah cukup gembira...cukup buat aku....senyum dgn ikhlas dengan tugas aku....wahaha...

k...nagntuks..mau tidurr....

wadddrindu


ha...ni la msg dlm myspace yang buat aku aser geli hati...keh3...biaser la baru agi...hahha...gilerlah...sehari tak dtg dah windu....camner lah tuh erk..hahahha....
aku kot ayik melayan jer deme....maklumlah..aku ni kan baikkkkk...hahahha...
geli nyer hati aku..."cikgu pon ghindu sama natiey ugakk..."...hehe

Saturday, August 1, 2009

taman negara















capture by:mizaerina
location: taman negara, pahang......
enjoyy yeaa...daa

HuJaN Satu HaRi....

hari ni best...sbb hujan..aku suka hujan.termasuk suka tgk titisan hujan...suka tgk pemandangan ketika hujan...suka warna langit ketika hujan...suka cuaca yang redup dan berangin...suka kan hujan teramat2 sangat dan termasuk lah suka mandi hujan..tapi dah dewasa ni..malu lak mandi ujan..org kata nnt buang tabiat ker per budak ni kan..huhu..but hati ader jer slalu tringin mandi hujan...haha...cett..


Hujan..,??...hujan ...bagi aku mcm ader yg istimewa ttg hujan...tapi aku tak tahu nak describe perasaan aku bila aku suka tgk hujan..mmg tak boley describe..so...biar aku jer aku yg tahu kenapa aku suka hujan...yang mcm aku sebut di atas tadi..jeng...jeng...sebut pasal hujan teringat band hujan...haha..

Hari ni lak cuti...sok da keje..then...lepak2 rumah..ini lah aktiviti aku sbb aku tak suka kuar kat tempat yg penuh sesak..aku rimas....so..sehari di rumah..mmg betul lah kan..home sweet home..aku senang di rumah..membuat aktiviti aku di rumah dgn byk surf internet...dan aku suka membaca artikel2 atau blog ataupon apa2 bahan bacaan dalam internet ni...kalau bab bohsan lan...leh la selang seli dgn men games...

Hey...aku suka la lagu rasa yang tertingal...but bukan sepenuhnyer lirik dier tapi aku lebih suka pada arrangment music dier..best la...and lagu jgn penah berubah..pon best jugak..


MAKE MUSIC YOUR LIFE....

Saturday, July 25, 2009

Perjalanan ke KL..

khamis lepas aku ke KL...pas jer balik keje trus singgah beli tiket ke KL malam tu jugak..seb bek masih lagi ada tiket.sampai awai la...koi 4 suku dah sampai ke pudu..gila tak ingat kan...4 jam je ke KL..huhu..cepat 2 jam..

Tujuan aku..ke KL??

tujuannyer ader 4 benda lah...

1...nak settlekan suer hal2 kat unikl termasuk clearence la claim tuh la..claim nih la..so..sumer dah settle..
2...nak bagi kunci almai kat kawan yang ganti tempat aku kat umah sewa lama..sian dier..hehe...luper nak bg ritu..kah3...
3...nak jugak amik brg sket2..buku yang banyak tuh...maklumlah..pelajar cemerlang...asyik ponteng klas jerk..tapi buku byk gilo...huuhu
4...of coz la aku rinfu sangat2 kat umah sewa aku tuh..2 taun dok situ..mmg rindu gila..and rindu kawan2 kat rumah tuh..byk masalah dikongsi bersama..
aku takkan lupa sampai bila2...insyaAllah.

sampai KL 4 sengah..takut dow..yer lah kan mcm2 kes kan..aku lak pompuan..
tawakkal jer lah..erm...sampa aku nampak satu teksi tuh aunty cina perempuan ...yakin la sket hati kan nak nek teksi tuh..huhu...dlm hati...YES!!! TAK PAYAH TUNGGU LAMA SAMPAI CERAH LANGIT...huhuhu...so sampai umah kul 5 pagi..trus ja menghimpit kawan aku..si ina..bekas katil aku tuh...waa...masih terasa kehangatannye...wakaka...best siot...katil yang lebih selsa dr rumah sendiri kat kampung..gua cakap sama lo...mmg best..mood boley sampai woo..especially time nak baca buku..pergh...mmg masukkkk...

aku mmg mcm tuh..penah satu masa aku dah cuba dan berasa selesa ketika berada di asrama block 10. blaja masyukk...mood adaa slalu...but after semester...pindah asrama baru..mmg mood gua dah lari ar...tak kene r kan..sbb dah selesa di tempat lama...cuba berubah ditempat baru dan sesuaikan diri...mmg susah sket mood nak sampai especially time baca buku...

Then..pindah la ke rumah sewa...bangunan yg baru dibuat...semua penghuni perempuan..rumah selesa..besar...kawan2 lak best..pergh..best siott...
so sampai skang aku aser cam nak jer dok situ...tapi keje kat kedah maa....bukan kat KL..erm...pa bley buat...rezki di kedah..
Kenangan terindah aku....bergelar pelajar "UNIKL 06-09"

walaupon duka..suka..aper segala..tetap satu kenangan dan pengalaman...yang tak akan pernah aku lupa..
Sabtu pagi tadi balik ke alor star balik...esok keje...so...chow...

Thursday, July 23, 2009

manuallll....OK...!

sini...punch card takdak...

manual punya cara..tulis ja atas buku kedatangan.
pejabat punya la jauh..

haha..
suka ati aku ja kan...
kadang2 tulis..
kadang2 tak tulis...

sampai sekolah awai..kalah budak sekolah...
bila kaki dah jejak ja dalam lab..
mulalah kaki malas nak melangkah ke pejabat..

maklumlah..pejabat jauh..
tapi bila pk2 balik..
penegtua tgk kehadiran..
maklumlah..
pengetua kene laporkan perihal aku kat kementerian komunikasi setiap bulan
wahaha....
apa2 jer lah..
janji pengetua sekolaa aku OK..
best2..

tapi kan..
tapi kan...
kedatangan kene isi gak la...
kalau tak...rekod buruk la walaupon aku dtg lebih awai dr budak sekola..
hahaha...
so...
azam aku pada minggu hadapan aku akan cuba..cuba...cuba...
langkahkan kaki aku ke pejabat,,,
muahaha....

Wednesday, July 15, 2009

Tugas da bermula

Salam semua...entry kedua pada pagi ni..

Kene ajar budak tingkatan 5 untuk kerja kursus..
Mcm buat web la...link sana link sini..
page interactive la...
menggunakan power point..
So..bermula dr awal..aku soh dowang cr dulu semua bahan2 untuk keje kursus
depa kene buat pasai negeri yang menarik di malaysia dan tempat2 yang sekutu dgnnyer

Erm..minggu depan jadual aku untuk keje kursus ni...hari selasa dan khamis

Aku kene wat satu contoh page interactive...bagi depa paham..
kalau tak paham..aku ketuk depa bg paham..wahaha...ganasss...
takder lah gurau jerk...
hahah

Hari ni..aku nak pi melawat pusat akses..apatah rupa aku pon taktau...
sepatutnyer technician tuh dok situ...
tapi dier pi dok library...
taktau pasaipa..pelik bebeno..

biaq pi kat dier lah..janji dier aman bahagia..

huhu..

bye...see ya...next entry

Perbezaan dirasai...

Salam semua..

Untuk entry kali ni..aku nak kongsi apa yang aku raser perbezaannyer..

Kalau dulu..masih bergelar student Universiti..

selalu tidur lambat..
komitment takder..
malas jer manjang
ponteng kelas..
soh member t.t
gelak memanjang
tgk tv tak ingat dunia..
laptop on jer manjang..
24 jam
kalau meletop pon tak amik kesahh..
lagi..........???
nak lagi..?????
ok...follow bawah...

Kalau dulu masih bergelar student...

tidow lambat pon tarak.. kesahh
tak tidow pon takper...
walupon letih gi kelas...
malam tetap berjaga mcm burung hantu..
gi kelas...terhegeh..lambat..
kelam kabut..


hehe....ader lagi..tapi lu pandai2 la tambah sendiri..haha


"Sekarang"

Bergelar seorang yang berkerjaya...(poyos)

Tidow lambat sket pon taleh
Bangun kene awai
ngelat2 takleh dah
tgk tv pon mata leh terlelap..
tgk jam pukul pukul 10 pon...
katil jer nampak kat mata
hati ader tringin konon2nyer nak surf tenet la
tapi tetap tak mampu...
ngantuk menguasai segalanya..
hampehh..nyer mater..
kalau sakit sket pon...
komitment ader..
tetap kene gi keje...
kalau tak kene bambu...
malu beb...
kalau malas mcm mana pon...
tetap kene gi keje..
hahaha...


Itu saja celoteh ku di pagi hari..


tgk sekarang...sampai awai keje...siap leh tulis blog lagi..
itu lah bezanyer tatkala bergelar student dan org yang dah keje..
sampai awai kalah budak sekolah..huhuhu


Tapi..sebenarnyer depends on diri masing2...


Tapi ini baru sket perbexzaannyer...sbb br jer keje..
tapi nnt2 taktau lah...
mungkin ader beza dgn cara persekitaran laks..
awai2 ni aku tak aser lah sgt kan..

So..caiyok2 untuk diri aku sendiri..
chill

Friday, July 10, 2009

Pengalaman kerja minggu 1

Pengalaman dalam minggu pertama kerjaya aku..sesampai jer sekolah pagi tuh..lapor diri seperti biasa..penegtua sekolah masih belum datang dan aku hanya lapor diri pada penolong kanan sekolah. Tengok ajer PK tu..hati gembira lah sekejap kerana ramah mesranya...memperkenalkan aku sbg "new teacher" itulah bait2 kata dr mulut PK itu..dan cikgu2 sekolah itu baik2 belaka..tegur menegur dan senyum simpul apabila berselisih bahu..


Hari pertama dipanggil untuk masuk mesyuarat sebanyak 2 kali kukira... pada pagi itu selepas lapor diri selama 20 minit sahaja mesyuarat itu.. tujuan aku dipanggil adalah untuk sesi suai kenal dan juga memberi tunjuk ajar pada guru2 yang tidak mahir menggunakan power point dan disini kukira...aku dapat agak kenapa aku dipanggil PK dalam mesyuarat itu...huhu...dan pada mesyuarat kedua aku dipanggil ketua panitia sains dan matematik. Nama aku dselitkan sekali sebagai AJK persembahan slide utuk dibentangkan kepada pensyarah2 muda sains sosial dari Bangladesh..haha..bukan aku yang bentang k...hanya menyediakan slide sahaja..


Selepas itu..aku ditempatkan di Makmal ICT. terdpat banyak pc yang lama2..kuno2...ditelan zaman dan waktu...apa kuboley buat...trima sude...huhu. janji aku melaksanakan tugas aku sebagai fasilitator schoolnet.


Aku mula periksa satu komputer ke satu komputer..uuuhhhh...mengeluh panjang aku(bukan aper..dok pk camner lah aku nak wat program kat dak2 skool kl pc pon takleh connect tenet)...sbbnyer pc banyak yang tak boleh connect internet tetapi networknyer ok2 belaka...kenapa yer? so dari multimedia beralih sekejap kepada networking..aku buat maintenance setiap pc..technician sekolah ada tapi kejenyer "mengulat sahaja.."...


Tetapi sedia maklumlah..hari pertama sahaja aku tak tahu nak buat apa..blur giler...biasalah kan first day.. nak beramah mesra dgn cikgu ict pon segan lagi...maklumlah br masuk...hehe... hari first masuk mmg YM jer lah keje nyer..risik2 kawan2 kursus aku yang lain yang ditempatkan di sekolah lain...apa yag aku tahu..semua masalah FS adalh sama seperti aku..


Esoknyer masuk hari kedua...kepala otak aku dah mula berfungsi dgn eloknyer.. hehe...mul lah idea2 bernas keluar untuk mengubah keadaan makmal yang nampak cam kusam....dalam penjara pon ader..apa yang aku nampak..bila dak skool masuk sian dowang aku nengok...satu pc ubah ke satu pc untuk surf tenet..erm...siankan...cikgu2 sini pon taknak amik tahu...tapi dalam masa yang sama aku faham gak keadaan cikgu2 ict ni..sebok...sapa kata cikgu2 sekolah rileks..mcm2 aktiviti dowanag ada...dan antara cikgu2 tuh ada mcm2 jawatan dan tugas yang perlu dilaksanakan...mungkin kerajaan wujudkan jawatan yang aku pegang skang...adalah untuk membantu memulihkan keadaan..dengan menganjurkan program2 atau kursus pada dak2 skool dan cikgu2 sekolah..


Alhamdulillah...dari hari isnin sampai khamis setup pc..kenal pastikan masalah komputer...alhamdulillah...dr 4 pc saja yang leh connect dah bertambah kepada 12 -pc.. install driver network card..PCI ethernet dan juga cable UTP yang osak..aku buat balik cable2 tuh ikut cara direct cable...then pasang semua dgn elok..alhamdulillah..aku aser heppy sbbnyer pasni boley la aku pk idea2 nak buat program lak..


Minggu hadapan..ahad.. aku akan cantikkan lab plak..yuhuu...jumpa pengetua..nak bincangkan sesuatu...then...jumpa cikgu teknik dan vokasional.. sbb ritu dier da soh aku wat kursus untuk cikgu2 cara2 nak buat blog...dan tujuanblog dicipta..so...see yaaa....cderita pada minggu hadapan...gambar takdak...nnt lah yer...

Monday, July 6, 2009

kerjaya baru...

Esok aku dah mula bekerja...

Esok...aku perempuan berkerjaya...uhuhu...best gak bunyi nyer..tapi kelakar lah jugak and at the same time...tak cayer...cepatnyer masa....

Berdebar lah....sangat2....nebesss...sangat2...camner erk...ini kot perasaan yang dtg bila nak keje agaknyer kot..yer dak?...erm...wish me luck...skang dah kul 12 mlm...nak tidoq...sok kene bangun awai...uwaaa....paling koman kul 5.45 dah kene bangun dah....uwaaa...awai sangat tuh...cam malas jer nak eje...kang kalau tak kije tak dpt duit lak...aku nak duit...leh beli cam-cam...hehehe...


K nite....mlm ni agaknyer dah mimpi pasai kije kot....wekk...

Friday, July 3, 2009

Letih...Berdebar....

Hari ni 3 july..hari terakhir aku kursus di ILP kangar...agak letih juak yer kursus ni...ngantuk giler...tapi layanan first class..tempat tido selesa...kelas selesa....member2...lagi la best2...erm..kire best lah...huhu..sebilik 6 org..so dr awal asyik berkepit jerk...sama2...pegi mana2 sumer 6 org...best giler..tambah lak yang dah berkahwin....agak best jugak bercampur dgn org yang berkhawin tapi tetap vouge...and masyukkk...umo tak jauh beza dan kepala plak sama..

Hari ni lah hari yang tertunggu2 sumer fesi ICT..sain kontrak..itu yang penting... huhu...isi perjanjian aper sumer...settle keje..huhu.. erm..
masing2 dok tgh pk...na ngajo aper lah kat dak2 sekolah tuh..keh3...bukan ngajor dak2 jerk..ngajar cikgu pon ader...kene wat klas untuk cikgu2..sumer program based on idea kiter sendiri....kene la inisiatif lebey2 sket...and sumer program yang nak buat mestilah kene mintak izin dgn pengetua sekolah..
Setakat 5 hari berada di ILP kangar....adalah indah bersama...5 rakan yang lain..skang pon dah rindu dgn kowang...nak wat camner ni.huhu...dan hari terakhir adalah hari ni...JUMAAT...3 JULY...2009...dan pada 6 JULY 2009 akan bermulah tugas kiter sebagai fasilitator ICT di sekolah...ngajor dak2 dgn cikgu2. dan tugas sampingannye adalah seperti technician...tapi takder lah sampai bukak PC...repair san repair sini....just pastikan semua peralatan ICT di sekolah bawah berfungsi..dan berjalan lancar...kalau rosak...setaklat kenal pastikan kerosakan dan report dan call helpdesk talian khas untuk schoolnet...

Isnin depan bermulalah kerjaya aku...sebagai fesi ICT disekolah...pegang komitment yang tinggi...entah mampu atau tak...aku akan cuba...berdebar2 laaaaaaa......dug-dag-dug-dag jantung...sekolah pon aku dah servey....boley tahan 30 minit gak nak sampai..leh tido seround lagi ni...hahaha...

K,..sumer...next entry maybe aku akan criter first pengalaman aku kat sekolah itu nnt...huhu....tak sabaq pon ada nak pi keje....takut pon ader...gewdikssss toi..

Monday, June 29, 2009

Kursus di ILP Kangar

Rite now aku skang tengah berada di ILP kangar...sedang menjalani kurusus di ILP kangar selama seminggu..semalam aku samapi di ILP lebey kuang kul 12.45 petang and check in pada pukul 2.00 ptg. ingatkan ader program pada ptg semlam tapi rupernyer takder..kami tidak diberi sebarang info mengenai program...Tapi seb baik lah ader makan malam disediakan...kalau tak kebuluran lah kitorang..huhu...
Malam pulak ader sedikit penganalan dr pengarah ILP kangar dan staf Ilp kangar..dan masuk hari ni adalah hari kedua aku berada di iLP kangar. kalau nak ikutkan jadula bermulakul 8 pagi ader program umum dr orang kementerian...tapi tunggu punya tunggu..batang idung pon tak nampak..so staf ILP kangar nampak kitorang cam bosan giler tahap cipan..so staf bawak lah kami jelajah pusat sumber ILP kangar...aku nampak jer komputer apa agi serbu ar...mana tak mau serbu...rindu beb...yer lah..setiap malam bersama laptop aku..dah 2 hari tak pegang laptop..rindu lak nak surf tenet ni..huhu...so...skang pon dah kul 9.54...sop aku kene chow..sbb kul 10 pagi kang ada minum pagi...so...end now..hehe...ketemu kisah saya pada minggu hadapan...chill

Thursday, June 25, 2009

Alhamdulillah...rezeki dr Allah S.W.T

Ya Allah....aku bersyukur padaMu Ya Allah...terimah kasih ya Allah...

Hari ni debaran ku bertukar kepada gembira...
Alhamdulillah...
Aku dapat keje kontrak dgn Gomen bawah Kementerian Komunikasi dan Kebudayaan sebagai Fasilitator ICT under pegawai skim perkhidmatan singkat

Masanya untuk aku balas jasa ibu aku...terima kasih mak...hehe...
Rezeki yang tuhan bagi ni..aku terlalu bersyukur..alhamdulillah..
Tugas aku pasni..mengajar dak dak Sekolah menengah Ayer Hitam..Kedah.

Seb bek Shahab Perdana Stesyen Bas depan umah ja...naik bas ulang alik pon senang..tapi dapat sekolah pedalaman lah kan..erm..tapi dah wat research sumer ater...bas lalu depan sekolah tuh..bas pon senang dapat..ayer hitam pon ayer hitam lah...janji dapat keje...bidang aku lak tuh...sukernye...

Ahad depan aku dah start kursus 5 hari..mungkin kursus tugas kerja kot..kat ILP kangar. pastuh minggu depan lak trus bertugas kat sekolah yang aku ditempatkan...SMK Ayer Hitam..

Sukses Selalu..amin....alhamdulillah.

Tuesday, June 23, 2009

Layan Gambar








Location: Kuala Kedah
Capture by: Mizaerina

Debaran...

Debaran itu sebenarnya sakit...membuatkan diri kita dalam kegelisahan yang tak mungkin orang lain faham...membuatkan kita murung..lebih menyendiri. Fikiran melayang entah ke mana.


Adakah aku....
Apakah aku....
Mungkinkah aku....

Antara ayat yang mengelirukan ...ayat tanpa pasti kenyataannya...

Dan hari ni aku berdebar menanti keputusannya....

Thursday, June 18, 2009

Duit...


Duit amat penting dalam kehidupan seharian kita. Tapi kasih sayang lebih dari segalanya. Membatasi segalanya.Seringgit di kala zaman 70-an masih tinggi nilainya. Bayangkan kerepek akar kayu 1 sen boleh beli sekampit...cuba anda bayangkan setapa besarnya nilai satu ringit di zaman kala dulu..

Tapi..

Kini nilai satu ringgit begitu kecil tapi amat bermakna buat si kecil yang cukup sekadar untuk membeli sebatang aiskrim cukup untuk menggembirakan hati. Hebat kan panahan mata wang satu ringgit ini buat si kecil..tapi masa kini ringgit sepuluh itu juga adalah salah satu nilai yang amat kecik bagi penduduk malaysia. yang mungkin tidak membawa sebarang nilai..dalam masa 1 minit sepuluh ringgit itu lesap..puncanya:

taraf hidup yang makin tinggi..
harga barang naik melatop-latopp..
harga minyak sudah pon naik mendadaknye...
dan juga beberapa faktor yang lain..

walupon begitu..sepulkuh ringgit..even satu ringgit pon...itu tetap duit...hargailah walau sekecil mana pon nilainya...


Kata hati: gambar yang terpampang pada satu ringgit itu..pernah ku katakan ia adalah tuhan masa umor ku lebey kuang 6 atau 7 tahun...~~ LOL~~

Thursday, June 11, 2009

Interbiu kerajaan untuk kali ke 2....

Erm...lama tak berhapdet kan..bz manjang..untuk kali ni..aku berjaya untuk dipanggil temuduga dalam kerajaan...

Seronok lah jugak bila dpt tahu dipanggil temuduga...tapi disebalik seronok tuh adew lah jugak nerbesss nerbesss nyer...hehe..

Dah puas study segala apa yang patut pasal kerajaan ni dan kementerian bagi jawatan yang aku pohon...alhamdulillah..preparation semua lengkap...siap print lagi..tak bley bla...malehh nak tulihh...

Erm...sah2 la dapat member baru..4 owang...dok sembang dok gelak merapu....gilerrr....baru kenai dah camtuh kan..aku ni mmg mesra alam sket...yang bestnyer leh kongsi note yang dowang study tuh..ekeke...

turn aku..pukul 4 sengah ptg baru masuk bilik untuk ditemuduga...giler muker...power2 panel semua...straight...nampak tegas..senyum pon idak...erm..
tapi best la semua panel2 tuh..bagi aku soklan yang power and jenuh jugak aku nak jawab....tapi aku takkan mengalah...aku jawab jugak sepuas ati aku based on pengetahuan aku..huhu...

Tuan2...semua..bagi la aku keje tuh..amin...aku minat bebeno dgn jawatan tuh...keh3...

Aku harap aku adew diberi peluang....amin....tunggu dan lihat ajer...kalau berjaya...1 july mula berkhidmat di sektor kerajaan....yuhuu...insyaAllah..amin!!!

Friday, June 5, 2009

dating dgn 3 best friend...

Yo..sabtu ni adew date dgn 3 bestfrenz aku...tempat seperti biasa lepak Mc D...di mana??? di mana2...eheheh....sabtu cuti....time to ronggeng-ronggeng...banyak crita nak kongsi ni....tak sabo eden....you all sumer tunggu di tempat biasa...gua terkam....wahahaha.....

tuntut....not buntut.....

akan ku tuntut2 hadiah dr mereka yang menjanjikannya...waahahaha.....lu tunggu sana...gua terkam...wakakaka....chill...

Wednesday, June 3, 2009

Sepetang...

Dah lama tak berhapdet blog ni..sebok takder masa..so..ari ni sepetang bersama coretan ringkas dari aku..
Pas jer sampai umah..lebey kuang kul 6 tadi..teringin lak nak pasang lagu kuat...al maklum lah baru beli jer speaker...altec lensing..berdentum bunyi..giler power tak hengat..
lagipon takdew mood sangat ari ni coz ......??
Sepetang bersama lagu ....IM YOURS.....

Wednesday, May 13, 2009

campur +++++

Ari ni aku interbiu buat kali ketiga..wahaha....pengalaman woo interbiu ni...grab seberapa yang boley..wehwehweh..

Soklan kerajaan and swasta ni berlainan ...wahaha....nak tahu...gi la interbiu dua2 no..baru hampa tau soklan camner akan dituju...

To dak2 animation selaku kawan aku...thanks for all of you...selalu berdampingan dengan aku....tiap akli jumpa mesti nani peluk pinggang aku...semabng and gelak..punya giler tak hengatt,...haha...ingat lagi kat bank pembangunan..mcm kitorang yang punyer..huhu..wahh ayat tak bley bla..wehwehweh.. aku suka kawan dengan kowang..best2 semua...iman..nani..yaya...riji..jal...fatty..wani..love u all....to iman..balik aloq staq jgn lupa calling2 la no...muahaha...bye..adios semua..

D.O.W.N

Aku down semalam..dek kerna amad...aku mmg down..aku down...aku rasa pas jer abis fotografi exhibiton kat bawah semalam..perjumpaan dgn amad sorang-sorang buat aku down..terutama bila aku "berbicara" dengannya....aku down..aku teramat down...tanpa disedari air mata aku ngalir..setabah mana pon aku..aku tetap perempuan dan air mata sebati dengan sifat perempuan.. aku down depan amad...

Aku tak mcm2 kawan2 aku yang lain..walaupon kami sama2 dah habis blaja tapi aku masih lagi ada satu projek untuk diselesaikan..tak mcm kawan2 aku yang lain..semua dah selesai..aku masih lagi ada exhibiton untuk foto...selama 2 hari...bila abis jer...exhibition dan penat bertungkus lumus untuk kali terakhir dalam hidup aku sebagai seorang student...aku betul2 terasa yang hidup aku akan berakhir beberapa saat lagi bila aku dah kluar dr bilik amad.....amad adalah lecturer last yang aku jumpa sebagai penamat hidup aku sebagai sorang student...aku mmg down. teramat down..itulah sebabnya aku down semalam...air mata aku ngalir secara tak sengaja ataupon dibuat2.

Amad...saya dah berusaha sedaya upaya saya....dan terima kasih atas gred yang amad bagi pada saya...thanks a lot....

Tuesday, May 12, 2009

Photography Exhibition

salam semua....hari ni bermula lah phography exhibition..untuk final projek aku..aku pilih untuk buat photo journalism and tajuk aku nelayan..lokasi aku perlis and kedah..travel lah gak ni..wahh..

Then...bertungkus lumus aku untuk siapkan and buat yang terhabis baik aku untuk mendapatkan shot terbaik untuk tajuk aku ni..alhamdulillah..hari ni dah selesai semua presentation dr semua 10 assessor dr unikl..so...komen yang memberangsangkan aku.tiada lagi komen yang negatif yang aku dapat untuk hari ni.aku takkan gie up beb..lepas ni walupon aku dah abis study..aku nak buat fine art sebagai artwork individu aku and cuba buat terbaik habis untuk puaskan hati aku...so aku takkan give up ok..untuk hari ni aku boleh katakan "YESSS...."

Untuk esok assessor dr luar lak dtg menjenguk hasil anak2 jagung yang masih mentah dalam photography ni.So wait and see...what goes around...yeah....i tell u more later about this k...check it out!!!

Friday, May 1, 2009

tamat blajo??

terpk sejenak...


AKU DAH ABIS STUDY KER WEY??????

AKU TAK PAYAH LAGI MELANGKAH KE UNIKL...

TAK PAYAH NAK TGK GUARD2 UNIKL??

TAKLEH NAK MELAPAK2 SAMA2 KAWAN LAGI??

TAK LEH NAK ENJOY2 LAGI...?

TAK LEH NAK PONTENG2 KELAS LAGI...?

TAKLEH NAK GURAU2 DGN MEMBER LAGI...?

TAKYAH NAK BERSUSAH PAYAH BERJAGA SIANG MALAM NAK SIAPKAN ASSIGNMENT....


MMG TATKALA NI AKU JADI BLURRRR....AND SEDEYY....

AKU SAYANGKAN KAWAN2 SEKELAS AKU....LOVE U ALL...

Thursday, April 16, 2009

nak kasik tajuk entry ni pon blur....

salam semua....dah lama tak menghapdet blog aku...sekali-sekala bukak..alahai...sian sungguh...huhu...ni yg menggagahkan jari jemari aku menaip sepantas yang boley...nak kata crita terbaru takderlah plak...eh..jap2...adew2...apa yg hampa dok mengulat lagi tuh...scroll la bawah lagi..ehehe....


tunang...tunangan...kunang....kekunang...

Sabtu ari tuh...kak aku tunang...huhu...by the way...aku balik ari jumaat pas jer present FYP..aku balik umah kemas bilik aku...bagi kemas2...so..aku trus cabot ke pudu jam 4 petang aku bertolak ke alor star...nek bas sri maju...nak nek bas mara liner tiket udah abes ler...huhu...yg adew sri maju..nak naik bas jelita..kul 6 ptg..aduss maleh kawan nak menungu nyerww..tapi sri maju lambat cam siput...bagus lah tak laju kan...keselamatan penumpang terjaga..tapi ini terlalu perlahan...aduss...tensen..kalo yer dak pown...sederhana lah kan...tak laju and tak "terlalu" perlahan...toi dak...


Amainyeww owang...huiihhhhhhsss



Erm..aku balik direct seminggu trus kelas pon aku fontenggg 2 hari...isnin satu kelas..selasa satu kelas...huhu...apa nak jadi ni...sbb aku fonteng lah aku jadi pelajar cemerlang tau dak...hahahaha....banyak lah ko midat...cett...hehe...


Salah satu shot nelayan yang aku amik...

Tujuan aku balik pon sbb kak aku tunang and nak shoot gamabr nelayan....erm..so....terusa jer direct seminggu aku balik...erm nak dikirekan...tinggal berapa minggu lagi jer lah aku akan bergelar student kan...ermm....sedey2...sob2...nak keje aper pon tak tau lah....tapi aku berminat lah nak jadi tutor...so saper2 yg tau gitau lah aku no pasai keje kosong sbg tutor ni...aku dah apply 3/4 tempat dah sbg tutor..tunggu nasib jer lah...ater akak tuh...nnt aper2 aku akan di call....so tunggu jer lah kan..


Dlm family aku tinggai aku jer lah yg blom kawen lagi...apatah lagi la tunang kan....huu...takper2...ileks2....

Sunday, April 5, 2009

gedik2 Exhibition


Sesi MID Exhibition 2...yang lepas...exhibition yang mempamerkn semua hasil keje student UNIKL..muktimedia punyer artwork..2 hari berturut2..27 dan 28 mac yang lalu..best2...pas jer tuh...dpt mkn pizza free and steamboat free..huhu...melantak kat mia thai kat wangsa maju.Habis satu periuk 3 org..huhu..
Nak tau apa aku buat pas jer abis exhibition....
BUAT FYP
TSUNAMI FYP MELANDA....
Aku begitu sebokkkkkkkkkkkk