Friday, August 21, 2009

Jodoh..

Pada petang ini..jom kita berbicara tentang soal jodoh..??
Nak tak..??

kalau nak jom follow...ok..

Ok la..first..setiap orang dijadikan berpasangan yang telah ditetapkan oleh Allah..
begitu juga aku..
Namun untuk mendapatkan jodoh..kita kene berusaha berdoa dan bertawakkal..
seperti untuk mendapatkan sesuatu yang lain.contoh lain seperti mahu berjaya dalam hidup..
rentak dan formula nya adalah sama...seperti yang kusebut di atas tadi..

Erm.. Jodoh..kita sebagai perempaun atau lelaki mencari jodoh mestilah yang beragama..
Bagi aku lak sebagai perempuan..mengharapkan seorang lelaki yang hadir dalam hidupku..
menjadi kekasih ku...suami ku..ayah kepada anak-anakku...

DAN...

Lelaki itu boleh membimbingku...mendekatkan lagi diriku kepada Allah..menjadikan aku serang muslim yang sejati..aku perlukan "dia"

Aku sendiri belum tahu siapakah jodoh aku...adakah..dia...dia...dia..dia...sana...atau sana...atau sana...hehe...serius dun know...

Tapi aku yakin...jodoh itu RAHSIA TUHAN...

Kita perlu mencarinya untuk mengetahui rahsia-Nya...
Tapi kita tak perlu tergesa-gesa dan kelam kabut...pasti ada..jgn riso..hehe
cuma awal dan lambat sahaja...

Aku harap dia adalah jodoh aku dunia akhirat...
Menjadi suamiku dunia akhirat..
Menjalani hidup bersama2..
Tika susah dan senang...
Melahirkan anak untuk dia...
Menjadi ibu pada anak-anaknya...DAN..
Dia ayah kepada ank-anakku..
dan akhir sekali..
Menjadi ISTERI yang terbaik buat dirinya..
Dunia akhirat...InsyaAllah..

Siapakah dia???

Aku harus mencarinya...

Wednesday, August 19, 2009

-----------???

aku ari ni...mmg sedih....susah hati...tapi aku perlukan kekuatan..aku nampak satu kekuatan dalam diri aku...Ya Allah permudahkan lah perjalanan hidup aku....permudahkan segala urusanku...

MOOD :- AWAYYYYY.....

Sunday, August 16, 2009

Makan-makan di Johan Seafood Restraunt....

Salam...
Khamis malam 13 ogos bertolak ke KL..
tiket habiss loo...
semua budak U balik..
kes H1N1 la tuh..gamaknyer..

Jumaat hari anugerah dekan..
So..aku pon pegi la..sambil2 tuh
leh bawak balik brg2 yang tertinggal di umah sewa..
then..amik duit fyp..
hancur berkecai..
amad tipu la..
tak dapat agi...
all my frens during dean list ceremony....



Pas jer abis anugerah tuh kat bestary hall...
trus gi jumpa ma best fren kat KLMU..
dier br jer keje lecturer kat situ...
ajak dier gi window shopping and makan2...

"MAKAN LAGI..."....hahaha...

pas makan2..teman dier gi KWSP..
maklum ler dier br lagi di KL..so..dier ajak aku teman..
window shopping aser cam nak jer borong sumer..
tapi takley...eh..bukan takley tapi ader plan lain...
nak gi sopping kat pineng...yabedabedu..

Malam lak..
Gi makan-makan dengan member2 lama gua...
aku mmg niat nak banjer dowang..
dowang mmg kawan umah yang best..
huhuu..
berkongsi apa ajer...
tapi takder lah sampai berkongsi tut....
hahaha...

"MAKAN LAGI".....

hahaha...

Antara meunya adalah seperti berikut...untuk 7 orang makan..

1. Ikan siakap 3 rasa
2.tomyam campur....nyum2 cedap..
3.Telur Bungkus
4. Sayur Kailan Ikan masin
5. Kerabu Mangga
6. Air Buah yang lagi fresh...

nak tgk gambar2 nyer?....jom layan ....


kerabu mangga RM5.00

Tomyam Campur RM9-RM13++

Ikan Siakap ....pilihan masakan 3 rasa...RM28/++


Minuman Pilhan kami...fresh fruits....

Posing front of the prawns ...ngeee :p / :D

Bawak bersabo kak syu...hehe....enjoy the makan-makan

Thursday, August 13, 2009

my first programme...

lama tak mencoret..bizi jugak minggu ni..program formal aku yang pertama di sekolah..program minggu mesra ICT..dengan tajuk pengenalan windows dan Internet..Alhamdulillah.apa yang dirancang berjalan dengan lancar..

Bukan senang untuk mempengaruhi pelajar sekolah untuk menghadiri program yang kita akan buat di sekolah..erm...susah hati kecewa..sedih semua nyer ader..

Untuk program minggu ini..kelas yang aku selected adalah cuma 5 kelas sahaja..4 sains1,4sains2,4A,4B dan 4C..

Untuk 2 hari yang pertama..aku cukup berpuas hati dan berbangga dengan pelajar kelas 4 sains 1 dan 4 sains 2.. aku mmg respek diorang..sbb dalam hati diorang ada satu komitment...ingin mengetahui lebih lanjut tentang dunia ICT.. terutama pelajar lelaki..cukup mencabar.. maklumlah..pelajar lelaki nakal..dan ingat mainnn ajer..tapi untuk 2 kelas ini..aku respek..betul2 respek..walaupon dalam progam aku..diorang mmg nakal dr segi bergurau dan dari segi percakapan..tetapi..mereka mahu mengenali dunia ICT dgn lebih details.. kehadiran adalah penuh..sebanyak 40 org.

Terlebey dahulu..aku cukup sudah mengetahui cabaran2 yang aku akan alami..dan di sini..aku pegang dan aku sahut cabaran tu dengan memikirkan bagaimana nak buat program aku lebih relax..santai..dan menyeronokkan..

Dan..aku berjaya membuat mereka ketawa bersama aku...berbicara...dan sebagainya... thanx to all..

Cuma..untuk cabaran seterusnyer..aku begitu risau bila masuk pada hari ketiga program aku...apa yg aku riso??? tentang kehadiran para pelajar..bila kelas makin ke belakang..aku makin risau sbb pelajar tak amik kisah ttg pembelajaran.. walupon surat waris yang diedarkan dengan ditandatangani pengetua..masihh....!!!! bayangkan.. surat waris diedarkan pada ketua tingkatan untuk diedarkan pada kelas..tetapi..apa yang aku dpt makluma dr ketua tingkatan.. pelajar lelaki boleh kembalikan semula surat waris tuh pada ketua tingkatan semula...tanda protes..dan degil diorang. Itulah cabaran bila berhadapan dengan pelajar luar bandar...

Tapi progam tetap berjalan dengan lancar...cuma separuh sahaja yang dtg...dr 40 org pelajar..hanya 20 org saja yang datang dalam program ini.. inilah cabaran yang aku perlu hadapi setiap masa sepanjang aku perlu berada di sekolah ini..

Tuesday, August 4, 2009

mengaharapkan mood yang enak....

hari ni penat...dan mengantuk.....harap esok hari yang boleh bagi aku mood yang enak...dan sedappp...hinga hati riang ria cam kanak2 ribena...okies....


esok hari yang agak sebuk...tapi kalau sebok aku tuh berbaloi-baloi mcm iklan celcom tuh....so...aku dah cukup gembira...cukup buat aku....senyum dgn ikhlas dengan tugas aku....wahaha...

k...nagntuks..mau tidurr....

wadddrindu


ha...ni la msg dlm myspace yang buat aku aser geli hati...keh3...biaser la baru agi...hahha...gilerlah...sehari tak dtg dah windu....camner lah tuh erk..hahahha....
aku kot ayik melayan jer deme....maklumlah..aku ni kan baikkkkk...hahahha...
geli nyer hati aku..."cikgu pon ghindu sama natiey ugakk..."...hehe

Saturday, August 1, 2009

taman negara















capture by:mizaerina
location: taman negara, pahang......
enjoyy yeaa...daa

HuJaN Satu HaRi....

hari ni best...sbb hujan..aku suka hujan.termasuk suka tgk titisan hujan...suka tgk pemandangan ketika hujan...suka warna langit ketika hujan...suka cuaca yang redup dan berangin...suka kan hujan teramat2 sangat dan termasuk lah suka mandi hujan..tapi dah dewasa ni..malu lak mandi ujan..org kata nnt buang tabiat ker per budak ni kan..huhu..but hati ader jer slalu tringin mandi hujan...haha...cett..


Hujan..,??...hujan ...bagi aku mcm ader yg istimewa ttg hujan...tapi aku tak tahu nak describe perasaan aku bila aku suka tgk hujan..mmg tak boley describe..so...biar aku jer aku yg tahu kenapa aku suka hujan...yang mcm aku sebut di atas tadi..jeng...jeng...sebut pasal hujan teringat band hujan...haha..

Hari ni lak cuti...sok da keje..then...lepak2 rumah..ini lah aktiviti aku sbb aku tak suka kuar kat tempat yg penuh sesak..aku rimas....so..sehari di rumah..mmg betul lah kan..home sweet home..aku senang di rumah..membuat aktiviti aku di rumah dgn byk surf internet...dan aku suka membaca artikel2 atau blog ataupon apa2 bahan bacaan dalam internet ni...kalau bab bohsan lan...leh la selang seli dgn men games...

Hey...aku suka la lagu rasa yang tertingal...but bukan sepenuhnyer lirik dier tapi aku lebih suka pada arrangment music dier..best la...and lagu jgn penah berubah..pon best jugak..


MAKE MUSIC YOUR LIFE....